Race verslagen 2013 - One5Mini

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Races > 2013

16 September 2013
Zo, de One5mini site is bijgewerkt, en gaan we ons opmaken voor de laatste One5mini Cup Race van 2013.

Afgelopen weekend super mazzel gehad met het weer, Zaterdag alleen maar regen, maar op Zondag was en bleef het droog en kon iedereen de tijd optimaal benutten om zijn auto voor elkaar te krijgen. Dirk legde de lat hoog tijdens zijn eerste run en liet 24 rondjes noteren met een over tijd van 13 seconden, Hans B en Arie bleven steken op 23. Hans B gaf tijdens zijn tweede kwali even flink gas en gaf Ralf het nakijken en zette 25 rondjes op de klok. Dat Ralf gebrand was liet hij zien tijdens zijn derde kwali en zette 25 rondjes neer en maar liefst 17 seconden sneller als Hans B., Robert zette ook een tandje bij en klom ook naar 24 rondjes. Marco had ook de snelheid weer gevonden, hij rijd het hele jaar al zeer constant maar mist elke keer net die paar tienden. Hij won zijn halve finale met overmacht door twee ronden meer te rijden en zette zich daarmee op de 5e startplek voor de finale. Al met al kon dit wel eens een heel spannende finale worden en dat was het in het begin ook.

Zoals gewoonlijk gebeurt er tijdens de start altijd wel wat, Ralf kon maar weinig profiteren van zijn Pole Position en kon helemaal van achteraf beginnen aan zijn inhaal race. Marco, Hans, Dirk, Edwin en Robert konden beetje voor beetje weg rijden van de rest. Ralf had zijn zinnen gezet op een overwinning en sneed als het welbekende warme mes door de boter en lag na 11 minuten alweer aan kop, die hij niet meer af zou staan, verdiend gewonnen Ralf! Hans B 2e en Marco zeer verdienstelijk 3e. We gaan ons opmaken voor de laatste Race van 2013, en zoals het er nu uit ziet worden dat twee droge dagen, dus gas erop! Zie jullie a.s. weekend.

De stand 2013 is bijgewerkt en de laatste One5mini Cup 2013 Race is op 21 en 22 September bij de Baanbrekers in Ruchpen
22 April 2013
13 rijders voor de enerverende One5mini cup waren naar het circuit van de RACO2000 getogen om tijdens de Piston Cup te strijden voor de 2e Race voor het kampioenschap 2013. Zaterdag was een goede dag en iedereen is met sprongen vooruit gegaan. De nieuwelingen, waaronder o.a. Hans van de Brandhof, lieten op Zaterdag al zien dat het een spannende finale zou worden op de Zondag. De altijd snelle Hans D. en Ralf G. zouden diegene worden die de finale de nodige sjeu zouden geven. Wat ook bleek, Hans D. wist Ralf G. tot op 4 duizendste van een seconde achter zich te houden, hoezo spannend! De snelste ronde werd door Ralf gereden in de 59e ronde van de finale met een tijd van 18,914 seconde. Hans D. en Ralf waren als enige in staat er 25 rondjes uit te persen tijdens de kwalificatie.

Marco Diepeveen was de bijna de gehele zaterdag en zondag bezig zijn slecht lopende motor weer op gang te krijgen. Een cilinder en carburatuer wissel, en zijn hele revisie op Zaterdagavond brachten geen uitkomst. Uiteindelijk bleek dat het probleem in de uitlaat zat, gewoon dicht van de koolaanslag. Castrol A747 staat bekend om die koolaanslag en dus raden we iedereen aan de uitlaat eens onder de loep te nemen. Marco wist toch door al deze problemen als 5e in de finale te eindigen, erg netjes gedaan! Ons aller Arie Manten deed voor de eerste keer mee en had slecht één dagje met zijn Mini kunnen trainen, en ging meteen geweldig goed! De pechduivel zorgde ervoor dat hij in de Finale niet verder kwam dan de 10e plek, zijn rondentijden waren erg strak. Blijkt maar weer dat de One5mini voor iedereen geschikt is ;-).  Het was een vermoeiend maar erg gezellig weekend.  

De stand 2013 is bijgewerkt en volgende One5mini Cup Race is op 8 en 9 Juni bij Real80 in Groningen
12 Juni 2013
Het was weer een enerverend weekend. De weergoden hadden warm voorspeld, maar op zaterdagmiddag liep bijna iedereen weer met een dikke trui of een jas aan. Er werd fanatiek getraind om de One5mini's goed te krijgen, het circuit van REAL'80 blijft een lastige baan met de veelvoud van verschillende bochten. Maar aan het eind van de dag was bijna iedereen er in geslaagd om een goede set-up te vinden. 'S avonds nog even lekker gegeten bij het Steakhouse, (een echte aanrader), in het hotel nog een afzakkertje genomen en lekker het bedje in. Op Zondagmorgen zat iedereen fris en fruitig rond een uur of 8 aan het ontbijt en werd de inwendige mens voorzien van de nodige versterkingen voor die dag. De gehele dag verliep voorspoedig en waren zelfs de kwalificaties spannend. O.a. Chris, Edwin, Ralf en Hans D. hadden scherpe tijden laten noteren en was dat al een voorbode voor een zeer spannende finale. En spannend was het, de genoemde vier waren aan elkaar gewaagd en wisselde stuivertje volop. Aangezien Ralf en Edwin met elkaar steeds aan het bakkeleien waren kreeg Chris, (die een zeer sterke race reedt), de kans een voorsprong op te bouwen. Maar deze werd aan het eind van de 20 minuten durende finale tot op een paar meter ingehaald. Ralf wist het gat te verkleinen naar een 2 tal seconden, maar Chris hield het gas erop en werd zeer verdiend winnaar van deze derde One5mini race van 2013. Een minder leuk bericht aan het eind van de dag kwam van Wiljan van Roosmalen. Door de drukte van andere verplichtingen heeft hij zijn One5mini verkocht aan Andries v.d. Berg die alle overige Races van het seizoen zal gaan rijden. Wiljan bedankt voor je sportieve inzet en ongetwijfeld komen we je nog wel tegen op een circuit.   

De stand 2013 is bijgewerkt en volgende One5mini Cup Race is op 6 en 7 Juli bij de AMCA in Apeldoorn
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu