Race 9 Raco2000 - One5Mini

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Races > 2016
8 oktober Trainingsdag:
De zaterdag was een koudere dag als we gewend waren maar wel droog en af en toe een klein zonnetje. Later op de dag kwam slecht nieuws voor Rob Latten moest hij weg waardoor het raceverslag niet zo mooi is als anders want ondergetekende heeft het geschreven, helaas op zondag 1 rijder minder. Michael van Dijk had de mini van Oscar voor een raace gekregen en na wat struggelingen kwam ook hij in zijn ritme. Hans had zijn mini ook opgelat en reed zijn trainingsrondjes.

9 oktober: Raceday:
We beginnen de zondag met 11 rijders, na het eind van de formule 1 race bekeken te hebben op het grote scherm van de Raco richten we onze aandacht weer op de kleinere schaal auto's en gaan de kwalificatie's van start. De tijden liggen dicht op elkaar en veel rijders rijden 25 ronden. Niet Michael van Dijk die de 3 jaar oude motor van oscar niet meer aan de praat krijgt en alleen de laatste kwalificatie kan rijden met een leenmotor van Pedro. Dat na al die commotie hij net niet genoeg benzine heeft voor 25 ronden is jammer, anders had een goede startplek er zeker in gezeten, nu werd het de 7e plek. Jorg staat vertrouwd op poleposition, Almar op de 2e plek en Barry die goed de snelheid heeft dit weekend op de 3e startplek.
De finale start redelijk, er zijn wel wat kleine botsingen in de eerste paar bochten maar gelukkig komt iedereen hier heelhuids uit. Jorg trekt gelijk een gaatje en Michael kan van achtereen weer beginnen. Een flinke klapper in de 2e ronde zorgt voor een probleempje, 1 transponder stopt met tellen (die van Michael) en gelukkig houdt de wedstrijdleiding met de hand de telling van Michael bij. Tijmen valt uit met een servo probleem en komt later weer terug in de race. John valt uit en ook Pedro moet na 23 ronden opgeven met een tussenastandwiel zonder tandjes. Na 40 ronden staat Jorg opeens stil omdat zijn tandwiel eraf loopt, een snelle reparatie en hij is weer terug op het circuit, maar zelfs Jorg rijdt 3 minuten niet meer weg en hij finisht op de 7e plek. Vooraan lijkt het Michael die de 1e plek overneemt van Jorg maar door het met de hand tellen van de ronden is dat niet zeker. Een kleine ontmoeting aan het eind van het rechte stuk zorgt voor het welbekende euvel bij de mini en Michael gaat met 2WD verder, hier profiteerd Hans van want omdat Michael eerder moet remmen met de 2WD kan Hans Michael weer binnenhalen en zelfs voorbij. Hans weet de finale te winnen, voor Barry en Sander.
Voor het kampioenschap was de 7e plek van Jorg toch nog voldoende om overall te winnen!


Eindstand van het Kampioenshap top 3.


Groet,
Oscar
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu