Race 8 Real80 - One5Mini

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Races > 2014

Sja, de laatste Race van 2014 alweer, jammer dat het alweer gedaan is met het buitenseizoen. In de wandelgangen hoorde ik over een nog op handen zijnde 500 Ronden Race om het oude rubber op te maken, maar hierover is nog niets concreets.

Groningen is voor ons maar 200 km, maar voor onze Limburgse en Belgische vrienden ruim 400. Na enige overtuigende argumenten, (gezellig en we kunnen jullie niet missen), had het hele gezelschap toch weer de verre reis aanvaard om de laatste bij te wonen.
Op Zaterdag liep de wekker om 6 uur af, Rick en Reint gingen mee en na wat laatste dingen gepakt te hebben de tractor gestart en richting Groningen getogen. Erg snel konden we niet rijden het was gruwelijk mistig en dus op de easy an piloot kwamen we rond 9 uur in Groningen aan. Er was een onvoorspelbaar weekend qua weer voorspelt dus het kon alle kanten opgaan. Toch 17 inschrijvingen nog, dat doet een mens goed. Om een uur of 12 was het circuit redelijk opgedroogd en de mist op getrokken, dus iedereen begon mondjesmaat en een beetje voorzichtig aan de vrije training.

Het asfalt van Real80 is grof en heeft een hoge slijtage als gevolg, tenminste dit hoorde we van de 1:5 tourwagen rijders. Met de 4WD Mini's geen enkel probleem, en dus ook minimale slijtage. Ook dit circuit is lastig, de combinatie van snelle en scherpe korte bochten is een ware uitdaging om de Mini op max performance af te stellen. D achterop en C voorop was het enige wat over een langere periode goed bleef gaan, alleen duurde het tergend lang om de achterbanden op de ideale temperatuur te krijgen en te houden. Voor een kwalificatie zou C achter en D voor nog wel kunnen maar voor een 20 minuten durende finale kon je dat vergeten. De auto van Rick ging vanaf het begin redelijk, maar er moest toch nog wel het een en ander gebeuren om het maximale er uit te halen. Steeds weer camber bij stellen om de slijtage die er was binnen de perken te houden. Die combinatie met het veranderen van toespoor achter en uitspoor voor bleek de uitkomst te zijn om de maximale rolsnelheid door de bocht, en de tractie uit de bocht goed te krijgen. Door de grip en hobbels in het asfalt moesten we de auto hoger zetten dan we eigenlijk wilden maar dat geld natuurlijk voor iedereen. De oude Savox stuurservo gaf te kennen dat hij het genoeg vond en begon rare capriolen uit te halen, dus die moest vervangen worden. Ralf had in Utrecht de nieuwe kleine Savox SB-2282SG als stuurservo gemonteerd en was zeer tevreden met een kracht van ruim 23 kilo en een steltijd van 0,05 seconden. Dus een keuze van een nieuwe stuurservo was niet zo moeilijk meer. De steunen moesten wel aangepast worden en twee nieuwe gaten in het chassis geboord om de boel goed te verankeren. John en Edwin namen dit idee over en monteerden dezelfde servo op de Zondag. Robert kreeg de boel maar niet voor elkaar en bleef tobben met zijn auto. Na inspectie bleek dat zijn chassis zo krom was als een wokkel en dat daarmee echt niet te rijden was. Dus we besloten hem een handje te helpen en na een Pitstop van een klein half uur zat het nieuwe chassis er onder en kon hij rond 6 uur nog even voelen hoe de auto ging, goed dus.

Rond half zeven vertrokken we richting Zuidbroek om in te checken in het Hotel. We hadden met Oscar, Ralf en Barry afgesproken te gaan eten in het Steakhouse om 8 uur. Koen had die afspraak niet helemaal, (of helemaal niet), mee gekregen. Iedereen stond buiten het hotel op hem te wachten en wat bleek? Heer Koen had nog maar even de tijd genomen om uitgebreid in bad te gaan en lag dus op zijn dooie gemak te genieten van een warme weldaad.  
Via een omweg aangekomen bij het Steakhouse en na een redelijk menu en gezelligheid was het tijd om naar het hotel terug te keren en onder de douche te kruipen en daarna languit te gaan. Enkele heren hadden nog de poging ondernomen om in de bar van het hotel wat te drinken te scoren maar die was dicht, onbegrijpelijk voor een Zaterdagavond.

Na een goede nachtrust zaten we met z'n allen iets voor achten aan het uitgebreide ontbijt, en waren rond kwart voor 9 weer op het circuit. De nacht was nat geweest, dus de baan was ook nat. Menig rijder heeft die dag op de weersvoorspellingen App gekeken om uit te pluizen wat de beste strategie zou zijn. Op een heel klein buitje na is het de hele dag droog gebleven en kwam zelfs de zon even om de hoek kijken om de baan droog te föhnen.
Tijmen en Pappa Marco hadden de boel wederom goed voor elkaar. Tijmen kon in zijn eerste heat meteen 24 rondjes op de klokken brengen en stond daarmee, (voorlopig), op Pole. Marco liet er 23 noteren, met daarachter Koen op 22. Rick gaf in zijn eerste heat meteen gas en was de eerste die 25 rondjes reedt. Ralf en Sanderbleven steken op 24 en Oscar kon zijn draai niet zo goed vinden en kwam niet verder dan 23, evenals Robert en John. De rij werd gesloten door Pedro, Dirk, Rob en Sander met 22. In de 2 serie liet Ralf zien dat er wel degelijk rekening met hem te houden was en kon Rick tot op 3 seconden benaderen. John, Oscar, Robert en Sander kwamen met 24 rondjes over de lijn. De 3e serie bracht voor niemand meer een verbetering de eerste 4 waren, Rick op Pole met daarachter Ralf, verrassent op de 3e plak Sander en John op een vierde plaats.  

De halve A finale werd overtuigend gewonnen door Edwin die na afwezigheid van 4 Races eindelijk weer de weg naar de One5mini Cup gevonden had. Pedro had de dag van zijn leven en reedt de sterren van de hemel, en kon zelfs een stevig robbertje vechten met de altijd sympathieke Oscar. Laatst genoemde was net even constanter en kon Pedro maar net voorblijven. De halve B finale kon Dirk winnend afsluiten met op één seconde daarachter Robert. Eric T had zich op de valreep ook nog een plekje in de finale weten te bemachtigen.

De Finale zou spannend worden, (had ik mezelf beloofd), en iedereen was gebrand op een overwinning. De start verliep vlekkeloos en iedereen kon een positie veroveren om van daaruit zijn race te beginnen. Rick kon meteen zich van het veld afzetten en langzaam aan zijn voorsprong bouwen, daarbij liet hij in rondje 26 de snelste rondetijd van de dag noteren, 19.161 seconde. Iedereen maakt voldoende ruimte zonder in de weg te rijden en daar profiteerde ook zijn achtervolgers van. Het leek een gelopen race te zijn met zeer goede constante rondetijden, echter was de pechduivel voor de tweede keer aanwezig. Hij kwam in contact met John die op een rondje gezet zou worden. Achteraf bleek dat John dacht dat het Edwin was die met hem al eerder om een positie aan het vechten was geweest. Edwin was in rondje 29 al van het toneel verdwenen met technische problemen, en Rick vond zijn Waterloo in de 32e. Maar the Show must go on, dus bleef er nog genoeg te genieten. Ralf was niet meer te stoppen en kwam wederom als eerste over de streep. Sander werd verrassend 2e en Marco wederom 3e, die heeft wat met het getal drie geloof ik.

Het seizoen zit er op en de kampioenen zijn bekend, dit keer niet Ralf, die in 2012 en 2013 die overwinning pakte, maar dit jaar was het de beurt aan "Rookie" Oscar, als je hem een rookie mag noemen. Iedereen van harte gefeliciteerd met de behaalde plaatsen in het kampioenschap.

Rest mij, (ons), iedereen te bedanken die dit jaar wederom het vertrouwen in de One5mini Cup hadden. Met name willen we nogmaals de sponsoren bedanken voor hun bijdrage en hopen voor 2015 wederom een beroep op hun vrijgevigheid te kunnen doen.

Wij bedanken onze sponsoren; TPS Racing, G4z, FG Modellsport, (inmiddels T2M), Uwvoertuig.nl, RheoClean, GRP Tyres, Autobedrijf Taris, John Broeren Timmerwerken, Samba, Beiken'Essers, Kreuze en No-Odour.

Wij bedanken de circuits; RACO2000 tevens voor de mogelijkheid van deelname aan de Piston Cups, Model Race Genk, Baanbrekers, AMCA en, Real'80 voor hun gastvrijheid.

Ik bedank persoonlijk Janny mijn vrouw die me elke keer weer een weekend moest missen en op zaterdag de winkel wilde draaien, Reinhard voor de hulp tijdens de Races, en verder iedereen die ik zo vergeten ben.
Het was wederom een enerverend en druk One5mini jaar, met de wetenschap dat het gewaardeerd wordt zijn we alweer bezig met de voorbereiding voor de One5mini Cup 2015. Daar hopen we iedereen weer te verwelkomen.

Bedankt, gr. Harrie      
         


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu