Race 8 MAC de Baanbrekers - One5Mini

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Races > 2016
Op 17 en 18 september is alweer de 8e race in de One5Mini cup van 2016 gereden. Volgende race, op 8/9 oktober volgt de ontknoping van het kampioenschap.

Zondag: Raceday
We hadden 9 rijders die waren ingeschreven, maar helaas kwam er op zaterdagavond nog een afzegging, dus we begonnen de dag met 8 rijders.
Onder de 8 rijders een nieuw gezicht: Michel Vermeeren. Daarmee is hij al de 19e rijder die dit jaar meegedaan heeft aan een One5Mini cuprace.

Naast de One5Mini's zijn er vandaag ook bijna 20 deelnemers in de Toerwagen klasse, en ook 4 deelnemers in de Bigscale F1 klasse. Het is druk.
In de kwalificaties is er één One5Mini kwalificatie heat. 8 auto's tegelijk op de baan voor de kwalficaties, dus het is lekker druk op de baan.
Een boel deelnemers hebben de trainingsdag op zaterdag overgeslagen, dus in de eerste kwalificatiesessie is vooral nog even bezig met het leren kennen van de baan. In de eerste heat zien we daardoor de nodige auto's in het gras vliegen, maar doo de 4WD komt men er meestal ook op eigen kracht weer uit. De 2e en 3e kwalificatieheat kende men de baan al een stuk beter, en werden de kwalificatie resultaten nog flink verbeterd.Pole position was voor Jorg van Leuken, gevolgd door Oscar Koot op de 2e startplek, en Pedro Heidendal op de 3e startplaats.

De eerste ronde kende een boel spektakel Oscar Koot, Almar Boumans en Barry van den Hoed kwamen met elkaar in contact en Pedro Heidenhal schoot bij het opkomen van het rechte stuk het gras in. Hierdoor vielen zij allemaal flink terug, waardoor in de 2e ronde Jorg aan de leiding reed, gevolgd door Rob op de 2e plek, en Michel op de 3e plek. Vrij snel hadden Sander Scholte en Oscar Koot Michel ingehaald en begonnen op de tweede plek te jagen. Na zo'n 10 ronden kwamen achterblijver Barry van den Hoed in zicht, maar hij spinde vlag voor het groepje. Om een aanrijding te voorkomen moest Rob hard remmen, waardoor hij ook spinde en Oscar (die Sander inmiddels had ingehaald) de 2e plek kon overnemen, en Sander de 3e plek kon veroveren. Oscar liep weg bij Sander, maar Rob kon aanhaken bij Sander, waardoor er een gevecht ontstond om de 3e plek. Gedurende een aantal ronden werd er meerdere keren van plek gewisseld, maar uiteindelijk kon Sander wat afstand van Rob nemen.
Pedro was inmiddels aan een opmars begonnen na zijn slechte eerste ronde. Ondertussen kwam er bij Sander een wiel los, waardoor hij uitviel. Eerder was Almar al uitgevallen met een defecte stuurservo -wellicht het gevolg van zijn crash in de eerste ronde- en ook Michel was uitgevallen, als gevolg van een losgekomen tandwiel.
Pedro had weten aan te sluiten bij Rob die weer op de derde plek reed, en er ontstond een gevecht om de derde plek. Na enkele ronden stuivertje wisselen wist Pedro enkele minuten voor het einde van de race de 3e plek te veroveren. Oscar kon Jorg niet meer inhalen, dus Jorg heeft de overwinning gepakt, gevolgd door Oscar op de 2e plaats en Pedro op de 3e plaats.

Tot 7/8 oktober bij Raco2000 in Utrecht!    


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu