Race 7 Raco2000 - One5Mini

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Races > 2014
Laat verslag ik weet het maar als de techniek je in de steek laat kun je niet meer doen als opnieuw beginnen.

Dus even graven in het geheugen graven en wat puntjes aantippen die ik nog weet.


RACO2000 was de plek waar de 7e Race van het seizoen 2014 verreden zou worden. Wederom was alles netje geregeld en kon iedereen op de zaterdag lekker zijn rondjes draaien en proberen de boel goed voor elkaar te gaan krijgen. Nieuweling Rick v.d. Bol had de reserve auto van Dirk geleend om de laatste twee Races mee te kunnen rijden. Hij wilde graag eerst de sfeer proeven alvorens een nieuwe Mini aan te schaffen. Dat de toppers er een ware concurrent bij zouden krijgen was gedurende de zaterdag training wel duidelijk. Na een aantal jaren niet meer gereden te hebben was de roest er snel af en kon hij vlot wennen aan het toch wel lastige circuit.


Het weer speelde beide dagen goed mee en was iedereen in opperste stemming om de 7vende Race te rijden.

Op Zondagochtend al vroeg uit de veren om op tijd op het circuit te zijn. Om half negen konden we beginnen om het hele circus uit te laden en de te beginnen met de rituelen van de Zondag, banden merken en uitgeven en de technische keuring.


De kwalificaties verliepen vlekkeloos. John was de eerste die met 25 rondjes en een over tijd van 18 seconden de lat al hoog legde. In de twee heat waren het Hans, Dirk, Rick en Tijmen die ook de 25 rondjes konden draaien, dit met respectievelijke over tijden van; 6, 9, 11 en 17 seconden, dus dat beloofde wat. In de derde heat voegde Marco zich er nog bij de 25 ronden mannen met een over tijd van 13 seconden. Maar er zouden nog twee series volgen, dus hoe verliepen die? Nou spannend kan ik melden. Rijders van heat 1 konden zich in de 2e en 3e serie niet verbeteren. In Heat 2 was dit een heel ander verhaal. Rick kon zich verbeteren naar 2 seconden over tijd, Dirk kon er ook nog een schepje bovenop en kon 3 seconden van zijn eerste tijd af snoepen. Heat 3 gaf aan dat het nog een stapje harder kon, Ralf en Oscar konden 26 rondjes noteren met een over tijd van 16 en 19 seconden. De 3e serie bracht uitkomst hoe de indeling van de eerste vier direct geplaatste zou zijn. Rick gaf nog een keer extra gas en noteerde er ook 26 maar met een over tijd van 14 seconden, en kon daarbij de Pole en het snelste rondje ooit met een One5mini gereden op de RACO2000 laten noteren, een 18.467 seconde. De rest van het veld konden in de laatste serie geen glazen meer breken en bleven staan op de eerder genoteerde uitslagen. Dus de eerste 4 waren; 1 Rick, 2 Ralf, 3 Oscar en 4e Dirk.


Maar er moesten nog twee halve finales gereden worden om die vier aan te vullen naar tien. Marco, en Hans finishten in hun 15 minuten durende halve A finale slechts op 5 tienden van een seconde achter elkaar, Robert en Sander op 3 seconden van elkaar, hoezo spannend?

De halve B finale werd gewonnen door Tijmen die met een rondje voorsprong als eerste over de streep ging. Tijmen, John, Rob zouden de finale dus aanvullen tot tien.


Na herhaaldelijk te hebben gezegd dat een finale niet in de eerste bocht gewonnen zou worden ging het deze keer redelijk goed. Rick was te voorzichtig van start gegaan en kwam in het tweede rondje achterste voren te staan en door een tikje en moest hij de finale beginnen vanuit een bijna kansloze 10e plek. Ralf, Oscar, Dirk en Marco konden daardoor een gaatje slaan en rustig beginnen aan het uitbouwen van de voorsprong. Rick sneed als het welbekende warme mes door de boter en ging hard, heel hard en was aan een ware inhaal race bezig. Ware het niet dat een lichte deurklink aan deurklink actie tussen hem en Oscar in de 31e ronde hem een goed resultaat door de neus boorde. Een afgebroken draagarm achter was niet meer te fixen in een korte tijd. Oscar kon zijn weg nog wel vervolgen maar kon in rondje 35 zijn Mini ook aan de kant zetten. De rest van het veld bleef in groepjes om posities vechten, het waren faire en eerlijke gevechten. Tussen Ralf en Dirk was het tot het eind spannend, Dirk leek sneller maar kon Ralf niet in een foutje dwingen. Zij reden op 4 tienden van een seconde na 20 minuten over de eindstreep, waarbij Ralf wederom aan het langste eind trok.


Al met al een geweldig weekend met bijna alleen maar hoogtepunten , veel sfeer en gezelligheid. Op naar de laatste en beslissende Race van 2014 bij Real80 in Groningen, het weekend daarna.


Gr. Harrie
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu