Race 7 MRG Genk - One5Mini

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Races > 2016
27 augustus: trainingsdag
Zoals gebruikelijk is de zaterdag gereserveerd als trainingsdag voor de race die op zondag verreden wordt. Het aantal deelnemers valt een beetje tegen, met slechts 7 inschrijvingen. We missen onder andere Almar Boumans, Pedro Heidendal en John Broeren. Voor hen zou dit een thuisrace zijn geweest, maar zij zitten dit weekend een uurtje verderop in Spa Francorchamps voor de F1 race.
Op zaterdag zijn alle ingeschreven deelnemers aanwezig om te oefenen op de baan in Genk. Qua layout is dit een redelijk unieke baan, met zijn snelle doordraaiende bochten, maar ook een boel langzame hairpin bochten. Zoals gebruikelijk is de baan in Genk zeer glad. Voor de One5Mini's nog wel redelijk te doen, met hun 4WD, maar de toerwagens die dit weekend een NK race rijden, is het zoeken naar grip.
De trainingsdag is ook de dag voor materiaalpech. Bij Marco Diepeveen gaat zijn gas-rem servo stuk, Sander Scholte heeft wat problemen met zijn motor, en bij Jorg knapt zijn aandrijfriem. Gelukkig worden alle defecten succesvol verholpen.
Halverwege de middag komt er een lokale rijder langs om te kijken, en hij bleek ook een One5Mini auto te hebben: Ludy Bastings. Gelukkig hebben we hem enthousiast weten te maken, en hij rijdt snel even op en neer naar Maastricht om zijn auto op te halen, zodat hij ook nog even kon oefenen voor de race van zondag. In eerste instantie was het voor hem ook flink glibberen en glijden op de gladde baan, maar met wat tips en hulp bij de afstelling van de andere rijders, gaat hij steeds sneller rond.
Bijna alle rijders hebben een hotel geboekt, en na de trainingsdag blijkt er in Genk een stadsfeest de zijn. Lekker eten, en daarna 's avonds nog een biertje op het terras van het hotel.

28 augustus: raceday
Net zoals de zaterdag, is ook de zondag een heerlijk zonnig dag! Deze race geen regenbanden
We beginnen met 8 rijders aan de kwalificaties, waarin Oscar, Jorg en Marco aanvankelijk de snelsten zijn. In de eerste kwalificatiesessie gaat Rob Latten op volle snelheid zijwaarts tegen een van de palen waarop de zitjes voor de baaninzetters zijn bevestigd. Aanvankelijk leek er niks stuk te zijn, maar aan het eind van de sessie bleek, dat bij die klap de trekstarter en het vliegwiel beschadigd zijn. Ook dat defect wordt tijdig gerepareerd dankzij een geleend vliegwiel.
In de derde kwalificatie sessie weet Oscar nog net een snellere kwalificatie neer te zetten dan Marco, en hij pakt daarmee de 2e startplek, achter Jorg en gevolgd door Sander, Barry, Rob, Tijmen en Ludy. Met name in het middenveld liggen de kwalificatieresultaten erg dicht bij elkaar, dus dat belooft een spannende race te worden.

Tijd voor de race. De start verloopt redelijk soepeltjes, enkel Marco Diepeveen gaat in de eerste ronde even achterstevoren, waardoor het veld even door elkaar gehusseld wordt, en Barry van een 5e startpositie terugvalt naar de laatste plaats.
Jorg en Oscar weten redelijk snel een voorsprong te pakken, maar posities 3 tm 8 liggen erg dicht bij elkaar. Sander Scholte die 3e ligt, weet een beetje weg te lopen van het trio Marco Diepeveen, Tijmen Berends en Rob Latten die om de 4e plek strijden. Gedurende een minuut of 5 blijven zij erg dicht bij elkaar, en er wordt met enige regelmaat van positie gewisseld. Uiteindelijk weet Tijmen zich uit dit groepje los te maken, en zet hij koers richting Sander die op dat moment op de 3e plaats rijdt. Marco begint met wat remproblemen langzaam een beetje terug te vallen. Een snelle pitstop om de rem een beetje bij te stellen helpt niet, en hij wordt uiteindelijk nog ingehaald door Barry en Ludy. Ondertussen heeft Tijmen ook Sander nog in weten te halen, en verovert hij daarmee de derde positie, achter Jorg die de race wint, en Oscar die tweede wordt. Achter Tijmen pakt Sander de 4e plek, en Rob de 5e plek. Barry heeft zich nog weten terug te knokken naar de 6e plek, en Ludy en Marco gaan als 7e en 8e over de finish. Alle rijders hebben de finish weten te halen.

De volgende race is alweer de 8e race van het seizoen, op 17/18 september bij MAC de Baanbrekers in Rucphen.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu