Race 7 EVMC Velp - One5Mini

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Races > 2018
Raceverslag One5Mini cuprace #7; 20-21 oktober, bij EVMC in Velp
We waren dit weekend te gast bij EVMC in Velp. Een beetje onverwacht, want race 7 stond oorspronkelijk gepland voor 22/23 september bij Raco in Utrecht. Helaas zat het weer gedurende dat weekend dermate tegen, dat de race niet door kon gaan. Gelukkig konden we uitwijken naar 20-21 oktober in Velp, en dit weekend hadden we gelukkig geen pech met het weer. Ondanks dat het al half oktober was hebben we alleen maar stralende zon gehad, en het was ook lekker warm.
Zaterdag 20 okt; trainingsdag
Zoals altijd is de zaterdag bedoeld als trainingsdag om de baan te leren kennen, en om de auto’s af te stellen. Ondanks dat dit de tweede keer was dat we bij EVMC te gast waren dit seizoen, was dit voor een aantal rijders de eerste keer op deze baan.
We konden ook weer een aantal nieuwe rijders verwelkomen: Melvin Jacobsen, Jeremy Meerdink, en gastrijder Erik van Poeke. Daarnaast was ook oude bekende Jarno van Mierlo weer terug van de partij. Met maar liefst 14 inschrijvingen hadden we het meeste aantal deelnemers aan een race sinds 2015.
Het was een zeer drukke trainingsdag. Alle Mini rijders waren voor de training van de partij, maar er werd ook in verschillende andere klasses gereden omdat we meereden bij een open clubrace van EVMC.
Nieuweling Melvin liet op de zaterdag al zien dat hij erg snel was. Doordat de body van zijn auto erg lijkt op de body van de auto van Ed, dachten een paar rijders eerst nog even dat ze werden opgejaagd door Ed.
Het asfalt van EVMC is trouwens héérlijk! Er is ontzettend veel grip, waardoor de auto’s lekker controleerbaar zijn, en waardoor snelle rondjes gereden konden worden.
Rob reed op de trainingsdag met de 3D geprinte airbox die Ed heeft gemaakt. Reuze handig, want de oorspronkelijke airboxes worden niet meer gemaakt. De airbox heeft zich goed gehouden, en Ed gaat aan de slag om een nieuwe versie van de airbox te maken, met een paar kleine aanpassingen.
Op de trainingsdag waren ook nog vader en zoon Peter van Veen en Melvin van Veen van de partij. Niet om mee te doen, maar wel om een paar rondjes met een cupmini te rijden. Ze stonden breed te lachen tijdens hun proefrondjes, dus hopelijk zien we hen in toekomst ook nog eens aan de start van een One5Mini race.
Zoals gebruikelijk werd er op de trainingsdag ook een boel gesleuteld. Onze gastrijder Erik had een beetje pech met de leenmini, maar gelukkig werd hij goed ondersteund door de andere cuprijders, zodat hij zo veel mogelijk oefenrondjes kon rijden. Met name Marco flink staan sleutelen aan de leenmini.
Zondag 21 okt; raceday
Kwalificaties
Doordat we 14 inschrijvingen hadden, waren de kwalificaties extra belangrijk. De top-4 van de kwalificaties plaatste zich rechtstreeks voor de finale, en de andere rijders moesten zich dmv een halve finale de andere 6 plaatsen voor de finale zien te verdienen.
Na de eerste ronde kwalificaties was Rob het snelst, met 24 rondjes. In de tweede kwalificatieserie was de baan alweer een beetje warmer en ging het tempo nog wat verder omhoog. Jarno, Melvin en Marco kwamen tot 25 rondjes.  In de derde kwalificatieserie wisten ook Chris en Barry 25 rondjes te rijden. Jarno, Melvin, Marco en Barry waren het snelst in de kwalificatie, dus zij plaatsten zich rechtstreeks voor de finale. De andere 10 rijders moesten in de halve finale gaan strijden om de laatste 6 plaatsen voor de finale.
Halve finale
We hadden een vol startveld voor de 15 minuten durende halve finale. 10 Mini’s aan de start. Chris stond op de eerste startplaats, gevolgd door Rob en Dannie. De start verliep soepel en na de eerste ronde lag Chris aan de leiding, gevolgd door Rob en Dannie. Na een paar ronden wist Rob de leiding van Chris over te nemen, en begon hij langzaamaan een voorsprong op te bouwen. Jeremy was ondertussen al opgeklommen naar de vierde plek, en dat werd een derde plek toen de auto van Chris zijn wiel verloor. Dat was voor Chris even rennen om snel zijn wiel weer vast te schroeven, maar na een korte stop kon hij weer verder.
–technische tip: We zien ieder weekend wel 1 of 2 wielen loskomen. 9 van de 10 keer is een loszittende wielmeenemer de oorzaak van een loskomend wiel. Door regelmatig te controleren of de meenemers nog vast zitten (locktite) en door de wielmoeren met locktite vast te zetten, kunnen loskomende wielen voorkomen worden-
Bij Erik liet een schroef van zijn uitlaat los, maar ook hij kon weer verder nadat door de pitcrew in persoon van Marco alles weer was vastgezet.
Halverwege de race was Rob bezig om de achterblijvers in te halen en toen sloeg ook bij hem het pechduiveltje toe. Het tandwiel van zijn tussenas kwam los. Dat was even rennen naar de sleutelhoek om dat tandwiel weer vast te zetten, maar ook Rob kon zijn weg weer vervolgen.
Aan de kop van het veld had Jeremy ondertussen de leiding overgenomen, met Samuel op een paar seconden achterstand. In die volgorde gingen ze ook over de finish, gevolgd door Dannie, John, Chris en Ed, die zich daarmee voor de finale plaatsten. Rob, Wilbert, Gert-Jan en Erik vielen net aan de verkeerde kant dan de streep.
Doordat Jarno besloot om de finale niet te rijden had Rob mazzel. Door zijn 7e plaats in de halve finale schoof hij door naar de laatste plaats in de finale.
Finale
De start van de finale verliep redelijk rommelig. De kop van het veld kwam goed de eerste paar bochten door. Melvin en Marco wisten hun eerste en tweede plaats vast te houden, maar in het middenveld raakten een aantal auto’s elkaar. Barry leek daarbij de meeste pech te hebben, want zijn achter draagarm ging kapot. Samuel kwam als derde het rechte stuk op, gevolgd door Jeremy. Rob wist vanaf zijn laatste startplaats om alle incidenten uit de eerste bochten heen te rijden, en kwam als vijfde het rechte stuk op, gevolgd door Chris. De volgende ronde wist Rob zijn Mini langs die van Jeremy te wringen. Melvin had het tempo goed te pakken. Marco deed zijn best om bij Melvin aan te haken, maar kon nèt niet volgen. Op zijn beurt had Samuel een bescheiden achterstand op Marco, en Rob had een bescheiden achterstand op Samuel. Jeremy kreeg in ronde 4 een probleem met zijn auto, en was daarmee de eerste uitvaller. Barry had teveel last van de schade uit zijn crash van de eerste ronde, en na 8 ronden was ook voor hem de finale afgelopen.
De koplopers begonnen ondertussen de langzamere deelnemers weer in te halen. Voor Rob pakte dat niet zo goed uit, want daarbij kreeg hij een tikje, en kwam een van zijn voorwielen klem te zitten. Gelukkig wist de baaninzetter dat snel te verhelpen, maar hij stond daardoor wel een ronde stil en hij viel terug naar de 7e plaats.
Chris was ondertussen opgerukt naar de vierde plaats, en hij begon langzaamaan het gat naar Samuel dicht te rijden. Hier ontwikkelde zich een zeer spannend gevecht, waarbij Chris gedurende lange tijd aan de achterbumper van Samuel plakte. Samuel wist Chris niet af te schudden, en Chris wist er niet voorbij te komen. Rob wist ondertussen Dannie en John weer in te halen en begon vanaf zijn 5e plek zijn jacht op Samuel en Chris.
Aan de kop van het veld had Melvin Marco inmiddels definitief afgeschud en zijn voorsprong was inmiddels meer dan een halve ronde. Marco reed op een redelijk onbedreigde 2e plaats rond, want Samuel en Chris reden op hun beurt meer dan een halve ronde achter op Marco.
In die volgorde kwamen de rijders ook over de finish. Melvin als winnaar en Marco op de 2e  plaats. Samuel wist tot aan de finish zijn 3e plaats te verdedigen tegen Chris die 0,5 seconden later als 4e over de finish kwam. Rob had het gat weer bijna dichtgereden, en kwam op enkele seconden achter Chris als 5e over de finish, gevolgd door John die dáár weer 10 seconden achter zat. Dannie werd 7e en Ed werd 8e .
Eindstand klassement
Door zijn tweede plaatst wist Marco de leiding in het algemeen klassement weer terug te veroveren, en daarmee is hij de winnaar van de 2018 One5Mini cup. Rob heeft de 2e plaats in het algemeen klassement weten te veroveren en doordat John de laatste race vóór Dannie wist te finishen, heeft hij de 3e plaats in het algemeen klassement verdiend.
Op 10 november is de seizoensafsluiting, bij EVMC in Velp. Op die dag gaan we een hapje eten met de rijdersgroep en daar worden ook de prijzen voor de top-3 van het algemeen klassement uitgereikt, is ook de stemming voor de sportiviteitsprijs 2018 en de stemming voor de mooiste Mini van 2018.
Tevens wordt er dan met de rijdersgroep overlegd of we voor 2019 nog wijzigingen willen doorvoeren aan het regelement.
En daarnaast gaan we natuurlijk ook nog de mooie nieuwe Mini-Z baan van EVMC uitproberen!

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu