Race 6 Raco2000 - One5Mini

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Races > 2016
20 augustus Trainingsdag:
Het is lekker weer op de trainingsdag, en de opkomst is goed. Guus Franken is een nieuwe rijder die kennis kan maken met de One5Mini cup doordat hij met de auto van Ralf Giangotti mag rijden. Guus maakt zo veel mogelijk trainingsrondjes, en Ralf treedt op als mecanicien. Daarnaast is ook Hans vd Brandhof na een jaar afwezigheid weer van de partij. Zijn auto heeft een jaar niet gereden, dus hij is vooral druk om zijn auto weer tiptop in orde te krijgen.
Daarnaast is na enkele races afwezigheid ook Hans Frenks weer van de partij. Na wat tip en hulp voor de afstelling van zijn auto, lijkt hij een stuk soepelere rondjes te rijden dan voorheen. Helaas knalt hij op het einde van de trainingsdag hard op de betonnen muur bij de ingang van de pitstraat.

21 augustus: Raceday:
We zijn met 10 rijders. Hans heeft zijn auto helaas niet meer op tijd weten te repareren na zijn harde klapper in de trainingen. Naast Hans vd Brandhof en Guus Franken is ook John Valkenburg voor het eerst van de partij bij een One5Mini race dit seizoen. Hij heeft de auto van Dirk Taris overgenomen, en heeft afgelopen weken al flink geoefend op de Raco baan.
Helaas is het weer niet zo lekker als op d trainingsdag.

De eerste kwalificatiesessie wordt verreden op een natte baan, en de tweede kwalificatiesessie wordt gereden op een nog nattere baan tijdens de regen. Tijdens de derde kwalificatiesessie staan er door de vele regen inmiddels dermate grote plassen op de baan, dat de rijders het voor gezien houden. Marco Diepeveen heeft de eerste startplaats weten te veroveren, gevolgd door Pedro Heidendal en Oscar Koot.
De start verloopt redelijk soepel, en de rijders komen allemaal redelijk goed de eerste ronde door.  Vanwege de regen gaan er echter wel een boel auto's flink in de rondte.
Barry van den Hoed is helaas de eerste uitvaller, vanwege een defecte servo valt hij in de derde ronde uit. Ook Oscar Koot heeft een technisch probleem in de tweede ronde, waardoor hij stilvalt, en een boel tijd kwijt raakt. In de vierde ronde schiet Rob Latten van de baan achter op het circuit, maar de baaninzetters zien hem niet, en daardoor raakt hij twee ronden kwijt, die hij stil staat in het gras.
Ondertussen heeft Jorg van Leuken vanaf een laatste startpositie de koppositie over weten te nemen, en begint hij gestaag samen met Pedro die op de tweede plaats ligt, zijn voorsprong uit te bouwen, gevolgd door Marco Diepeveen.
Tegen het einde van de race komt Sander Scholte aan het einde van het rechte stuk in aanraking met een gespinde auto, waardoor zijn auto het luchtruim kiest, en na enkele salto's tot stilstand komt. Zijn auto is hard op zijn dak terechtgekomen waardoor zijn bougie beschadigd is, en hij moest uitvallen.
Oscar en Rob hebben nog wat van hun achterstand goed weten te maken, en eindigen op een 4e en 5e plaats, achter Jorg die de overwinning pakt, gevolgd door Pedro en Marco. De nieuwkomers Guus Franken en John Valkenburg brengen hun race tot een goed eind, en komen als 7e en 8e over de finish.


De volgende race is op 27-28 augustus op het circuit van Genk.  

Groet,
Rob
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu