Race 6 Amca - One5Mini

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Races > 2015
De 6e Race voor het One5mini Kampioenschap 2015 zit er alweer op en we waren dit maal te gast bij de AMCA in Apeldoorn.
Dit keer weer samen met de NK Large-Scale rijders waar het Kampioenschap nog niet beslist was.

Veel verschillende verhalen over de slechte grip vanwege het nieuwe asfalt, dus het was voor velen aanvoelen en kijken wat er zou gaan gebeuren.
Op zich viel de grip wel mee, dat komt uiteraard ook door de permanente 4 wiel aandrijving van de Mini's. Eigenlijk niemand die echt in de problemen zat, wel was het zoeken naar dat beetje extra waar we altijd naar op zoek zijn.

Op Vrijdag had maatje Rein de hele MINI boel alweer paraat staan zodat we Zaterdag ochtend vroeg konden vertrekken, en inderdaad waren we vroeg , we stonden voor een gesloten poort om 9 uur.
Gelukkig was Marco er ook al vroeg uit de veren en konden we toch naar binnen om alvast een goed plekje te zoeken. Het zou gaan regenen en de zon zou zich ook flink laten zien dus een goede plek is altijd wel lekker.
Om tien uur werden de eerste motoren gestart en kon de tombola beginnen. De Large Scale rijders die het moeten doen met achterwiel aandrijving hadden de meeste problemen en stonden her en der achtertste voren.
Maar ook daar werdt gedurende de dag een goede progressie gemaakt en ging het eind van de Zaterdag wel redelijk goed. Maar als je dan ziet dat een MINI de snellere en veel duurdere broers bij kunnen houden dan is dat erg leuk om te zien.

Zaterdag snel naar huis om nog even van het weer te genieten en de lekker onder het genot van een drankje te kunnen Gourmetten met de hele familie.

Op Zondag vroeg uit de veren, de stemming was niet optimaal toen ik uit het raam keek, regen, regen en nog eens regen. De voorspellingen waren echter dat het rond 11 uur droog zou gaan worden en daardoor besloot de wedstrijdleiding ook om het begin van de kwalificaties een uur op te schuiven, een prima beslissing. Na het uitgeven van de banden en de technische keuring kon er gestart worden.

Tijdens de eerste heats was de baan her en der een beetje vochtig en dus kwam er niemand verder dan 19 rondjes, maar dit zou snel veranderen. Heel langzaam aan durfde iedereen meer gas te gaan geven en klom het aantal rondjes al snel naar de 24 waarmee Ralf zichzelf op Pole Postition zette, gevolgd door Tijmen, Rob en Tom op 4. Dus de resterende 7 moesten nog een halve finale rijden die uiteindelijk door Oscar gewonnen werdt, Frank viel na 4 ronden uit dus de finale was vol.

Inmiddels was de temperatuur lekker opgelopen en was het een gok of je met de S3 voor of achter zou gaan rijden.

De start verliep redelijk en iedereen kon ongehavend met wat verschuivingen aan de 20 minuten durende finale beginnen. Tom kon verrassend de kop nemen, gevolgd door Ralf die op het vinkentouw zat gedureden het begin van de race.  Tom kon de leiding houden tot de 28e ronde, moest daarna met een probleem de leiding afstaan aan Ralf en zakte daardoor terug in de ranking. Maar Oscar was er ook nog, die was als 5e gestart maar kwam bij de start in de malaise en moest ook deze keer weer vanaf de laatste plek beginnen. Maar gaandeweg was hij alweer aan een fikse opmars bezig. Ralf nog steeds op een gevolgd door de sterk rijdende Marco, Sander en Jarno.

Tijmen was als tweede gestart maar kon die plek niet vasthouden, het derde rondje koste hem ruim 3 minuten en zakte daardoor terug naar een 6e plek. Zoals gezegd, Oscar kwam er aan en na een kleine 16 minuten was het gevecht tussen hem en Ralf daar. Uiteindelijk kon Oscar de overwinning binnen slepen en moest Ralf dit keer genoegen nemen met een 2e plek, gevolgd door Marco, Sander, Jarbo, Rob, Tijmen, Tom, Hans en Barry.

Op naar de 7e Race van het seizoen, dit keer bij een vertrouwd circuit, de RACO in Utrecht. Inschrijven kan HIER, of via de kalender.... Tot dan.   
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu