Race 5 Raco2000 - One5Mini

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Races > 2014
De bedoeling was om een uur of 10 in Utrecht te zijn, maar op de valreep toch nog een klant geholpen die, (veel), technische vragen had, dus de geplande 10 uur werd bijna 12 uur.De vrije training op Zaterdag werd vol benut om toch nog even die paar tienden te vinden. Het was prachtig weer en iedereen kon zijn rondjes draaien op het toch wel uitdagende circuit van de RACO2000.

Ook was het Limburgse Team met Knabbel en Babbel als aanvoerders was weer aanwezig, dus gezelligheid alom. Het mooie weer sloeg toch een beetje om, wat zeg ik, een BEETJE? Om een uur of vier kwam er een donkere lucht aanzetten waar je U tegen zegt, de hoop dat deze over zou drijven werd al heel snel de grond in geboord en kwam het met hele GROOOOTE bakken de hemel uitvallen.

De laatste 7 aanwezigen konden niets anders doen al wachten tot het ergste over was, maar dat duurde even. Telkens als het scheen op te houden of te minderen begon het NOG harder te regenen. Met als gevolg dat de hele boel blank stond en een bootje makkelijker zou zijn geweest als een kar. Ik geloof dat iedereen wel met natte voeten de auto is ingestapt, op sommige plekken stond het water tot aan de enkels.


Maar de Zondag zou een perfecte Race dag worden. Samen met mijn maatje Rein al vroeg vertrokken om op tijd te zijn, ware het niet dat we rechts voor een verdacht geluid hoorde wat leek op een lekke band. Toch maar even snel naar de pomp om de hoek om de boel te checken. Gelukkig was het niet meer als een beetje lucht erbij en konden we onze weg vervolgen. Voordat we in Utrecht aangekomen waren dachten we dat we zeker een van de eersten zouden zijn. Niets minder was waar, iedereen was er al. Zelfs Oscar had de dag/nacht doorgehaald om toch mee te doen. Hij kwam rechtstreeks vanaf het EK Off-Road in Oostenrijk om vooral geen Race te missen, een uurtje slaap was genoeg volgens hem, hoezo fanatiek?


De kwalificaties verliepen soepel en het leek toch weer harder te gaan. Tijmen zette als eerste 24 rondjes op de klokken in zijn tweede heat, maar dat bleek niet genoeg te zijn. Oscar en Robert legde de lat iets hoger door 25 stuks te laten noteren, waarbij tussen die twee slecht 1 ruime seconde zat. In de tweede serie deed iedereen en nog een schepje bovenop en stonden Oscar, Arie, Ralf en Robert met 25 rondjes rechtstreeks in de finale, waarbij Ralf de snelste rondetijd van dag liet noteren, een indrukwekkende 18.828 sec. Aangezien de overige rijders zeer dicht bij elkaar zaten zouden de halve finales spannend worden.


Kevin had in zijn halve A finale de smaak goed te pakken en kon deze winnend afsluiten met een rondje voorsprong op Hans. In de halve B finale was het Rob die de overwinning pakte op de voet gevolgd door Marco. De finale, sja die verdomde start, die kan de snelste naar huis sturen als het verkeerd gaat, en verkeerd ging het ook bijna voor de te kloppen Ralf. Oscar en Robert kwamen goed weg, Ralf koos een wijde lijn met de hoop er niet afgetikt te worden, maar die hoop was snel vervlogen. Een klein duwtje was genoeg om hem net over de rand te laten glijden en kon hij voor de zoveelste keer een inhaal race starten vanaf de laatste positie. Oscar kon zijn voorsprong snel uitbouwen, alleen Robert kon nog volgen met een totaal vervormde neus wat echt niet prettig rijdt, toch nog derde worden, ook een prestatie op zich. Ralf sneed voor de zoveelste keer weer als het bekende warme mes door de boter en reedt een indrukwekkende inhaal race en kon uiteindelijk toch nog een tweede plek veroveren, respect! Ook Kevin zat er goed bij en reedt erg constant in de 19 seconden zijn rondjes, na een technisch mankement moest hij in rondje 19 zijn Mini aan de kant zetten. Gefrustreerd uiteraard maar niet getreurd Kevin, je bent nog jong en je komt er wel, op zeker! Voor Arie leek het in de 6e ronde over te zijn, maar kon naar bijna 2 minuten zijn weg vervolgen, hij was snel, sneller als iedereen en kon vanuit een achterstand zelfs Oscar inhalen. Hij was ook de diegene die snelste rondetijd van de finale liet noteren, een indrukwekkende 18.985 seconde. Toch was het na rondje 24 definitief uit met de pret en moest hij zijn Mini aan de kant zetten. De uiteindelijke uitslag was; 1) Oscar, 2) Ralf, 3) Robert, 4) Marco Diepeveen, 5) Rob, 6) Sander D, 7) Tijmen, 8) Hans, 9) Arie en 10 Kevin. Hier kunnen jullie de foto's vinden van de Zondag.


Een zeer goed weekend met een lach en ook wel eens een traan, maar zoals gezegd opkomst van maar liefst 17 deelnemers in een vakantie periode is om trots op te zijn. Op naar de volgende Race die gepland staat op 23 en 24 Augustus in Genk (BE).

Wij als organisatie hopen dat iedereen dan een goede en fijne vakantie heeft gehad en we weer met een vol veld aan de 6e Race van het seizoen kunnen beginnen. Tot dan.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu