Race 5 MRC Genk - One5Mini

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Races > 2015
Na enige afwezigheid terug met een samenvatting van de Race bij MRG in Genk, (België).


Deze keer zou het absoluut droog blijven met een voorspelde temperatuur van dik in de 30 graden zou het een zweterig weekendje worden.

Na 7 maanden werken aan de nieuwe webshop en de lancering ervan was het een welkom weekendje uit.


Met die weer voorspelling wisten we niet zo goed van er komen ging, dus maar zoveel mogelijk onderdelen meegenomen om er zeker van te zijn dat iedereen kon blijven rijden.

Gelukkig bleek achteraf dat dit allemaal niet nodig was geweest, de Mini's hielden zich uitstekend, ook bij 40+ temperaturen.

Smorgens met maatje Rein al vroeg vertrokken en met een oplopende temperatuur van ruim 33 graden halverwege kwamen we rond 10 uur aan in Genk. In de tent was het al richting 40 graden, en zou die dag oplopen naar ruim 46 graden. Iedereen was in de weer met natte handdoeken, afkoeling zoeken onder de kraan, maar toch fanatiek aan het testen voor een goede set-up.


Het circuit van Genk blijft een lastige, halve centimer buiten de ideale lijn en je hebt totaal geen grip meer, zelfs op de lijn is het vechten en stoeien om de boel in het gareel te houden. De 4WD Mini's hadden daar veel minder problemen mee dan de toerwagen, die bleven glibberen en glijden tot irritatie toe. Met het vooruitzicht van weinig aanmeldingen vanwege vakanties e.d. ware we toch nog met 11 rijders, dus niet verkeerd. Kan me voorstellen dat sommige liever aan en in het water liggen dan met deze temperaturen aan autootje gaan sleutelen. Maar zoals altijd toch weer fanatiekelingen die gelukkig hier anders over denken.


Na een dagje hard trainen was het niet echt duidelijk wie er de dag erna hoge ogen zouden gaan gooien. Wel was er op zaterdag avond een gezellige en sfeervolle BBQ geregeld door Marcel v.d. Graaf, namens alle deelnemende One5mini rijders nog bedankt voor de goede zorgen Marcel. Erna nog even doorgezakt met Frank Cromberge van Samba die door zijn lange ervaring altijd weer smeuïge verhalen weet te vertellen met de nodige humor. Om 12 uur was het tijd het hotel op te gaan zoeken voor een goede nachtrust. Gelukkig was de temperatuur in het Hotel redelijk te doen.


De nacht van Zaterdag op Zondag had het flink geregend dus alle stof was inmiddels we van het circuit gespoeld. Om 10 uur werd er begonnen aan de kwalies. Al snel werd duidelijk dat je toch wel minimaal 21 rondjes eruit zou moeten persen wilde je in de finale komen. John was de 1e die dat realiseerde met een overtijd van 20 seconden, op de voet gevolgd door Marco en Barry met 20. Waarbij de laatste, (Barry dus), de laatste tijd flink wat winst heeft behaald in het strakke rijden. Oscar en Pedro wisten dit ook op de klokken te zetten met beiden een over tijd van 19 seconden, dus erg close. Tijmen was zeer goed onderweg en sleepte in zijn 2e kwali de eerste Pole van dit jaar binnen, respect en zeer goed en strak gereden Tijmen. Almar en Sander S vergezelde de 21 ronden clan door in hun laatste kwali ook nog 21 rondjes te rijden.


Maar wie zou er van de 11 afvallen was de grote vraag. Frank kreeeg, (voor zover ik dat begrepen had), een probleem met zijn auto, en was ook een beetje laat aan de start verschenen. Uiteindelijk was de uislag van die halve finale; 1 Oscar, 2 Marco, 3 Rob, 4 Gil, 5 Barry en als hekkensluiter op plek 6 John.


De Finale.


Tijmen op Pole, ik kan me voorstellen dat de zenuwen dor zijn keel gierde. met 9 rijders achter je moet je ook wel wat geluk hebben. De start verliep redelijk, hier en daar wat tikjes maar verder geen grote dingen. Tijmen ga meteen goed gas en kon een kleine voorsprong opbouwen, maar Sander, Oskar en John zaten hem op de hielen. John kreeg, (weer), problemen met zijn remmen en moest "remloos" zijn rondjes rijden en kon daardoor nergens genoeg druk zetten. Sander en Oscar wel, waarbij Oscar door een flinke tik met maar één aandrijvend voorwiel de Race moest vervolgen. De koppeling van Tijmen gaf in rondje 21 de geest en moest dus ook gewoon zijn rondjes vol maken en kon niet meer doen, een overwinning had er zeker in gezeten! Sander S profiteerde volop van de problemen van de genoemde en kon op de 1e plek de finale afsluiten. Rob reedt zichzelf naar een zeer verdienstelijke 2e plek, met Oscar op de 3e. John eindige op plek 4, gevolgd door toch nog een plek 5 voor Tijmen, gevolgd door Marco, Barry, Almar, Pedro en Gil. Al met al weer een zeer spannende finale die alle kanten op had kunnen gaan, iedereen van harte met de hard bestreden plaatsen.


Nu gaan we een paar weekjes rust houden, en we zien iedereen graag terug op de volgende Race van 2015 op 29 en 30 Augustus op het circuit van de Amca in Apeldoorn. Wij wensen iedereen een heel fijne en goede vakantie.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu