Race 5 Amca - One5Mini

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Races > 2016
Raceverslag One5Mini cuprace 5; 9/10 juli AMCA Apeldoorn


9 juli; trainingsdag

Een lekker zonnige dag, en Sander Scholte, Jorg van Leuken en Rob Latten zijn naar de zaterdag trainingsdag gekomen. Ook de andere klassen die meedoen zijn mager vertegenwoordigd. Vakantieperiode en erg warm weer is hier waarschijnlijk de verklaring voor.

Het effect van het warme weer is duidelijk te merken. Het lijkt wel of het plastic van de auto's een stuk zachter is. De mannen lopen allemaal te worstelen met de afstelling van hun auto. Zowel in de wegligging, als ik de effectiviteit van de remmen is de invloed van de temperatuur te merken.


10 juli; racedag.

Op de trainingsdag was het warm, maar op de racedag was het ronduit heet. De temperaturen kwamen op meer dan dertig graden. Hoezo bandenwarmers??

John Broeren die niet op de inschrijflijst stond, is toch gekomen op zondag, samen met Pedro Heidendal, die zaterdagavond nog druk bezig was om zijn auto gereed te krijgen.Henk vd Veen was de enige toerwagen die was ingeschreven voor de 3e AMCA brandstof clubrace, dus hij wordt door de 4WD's geadopteerd. Daarmee komen we op 9 deelnemers.


De eerste kwalificatiesessie was met 9 rijders op de baan. Dit was erg druk, en dat was te merken. Links en rechts reed men elkaar een beetje in de weg. Barry van den Hoed vliegt na een touché van de baan, en valt in de eerste kwalificatie uit met schade aan zijn Mini. Ook Pedro Heidendal heeft problemen tijdens de kwalificatie, met een geknapte aandrijfriem. Gelukkig had Marco Diepeveen nog een reserve bij zich, dus Pedro kon aan de reparatie beginnen.

Aan het eind van de drie kwalificatiesessies had Jorg van Leuken de snelste kwalificatietijd, gevolgd door Oscar Koot en John Boeren.


Iedereen had de technische problemen aan zijn Mini's weten te verhelpen, dus voor de race gingen we met een veld van 9 rijders van start. De start verliep zonder noemenswaardige incidenten, en Jorg pakte vanaf pole position de leiding, gevolgd door Oscar en John. Na zo'n 5 minuten racen, wist John de tweede plek over te nemen van Oscar. Marco Diepeveen wist aansluiting te krijgen bij Oscar, en rondenlang reden zij vlak bij elkaar, strijdend om de derde plaats.

Na een minuut of acht racen, was Sander Scholte de eerste uitvaller, en halverwege de race viel John Broeren uit terwijl hij op de tweede plek lag. Jorg liep gestaag uit, en had ondertussen al een flinke voorsprong opgebouwd op Marco en Oscar, die om de tweede positie streden. In de dertiende minuut kwamen Oscar en Marco met elkaar in aanraking, waarbij Oscar in het gras vast kwam te staan. Marco wachtte netjes totdat Oscar weer terug was gezet op de baan, maar helaas was Oscar bij die touché zijn aandrijfas kwijtgeraakt, en viel hij daardoor uit. Rob had hierdoor zijn achterstand op Marco goedgemaakt, en wist hem enkele rondes later voorbij te steken naar de tweede plaats. Rob wist daarna nog een stukje uit te lopen op Marco, maar Jorg was veel te ver los om nog in te halen. Marco wilde zich niet neerleggen bij een derde plaats, en ging flink op jacht om Rob nog bij te halen, maar daar was de race net te kort voor. Met 0.4 seconden voorsprong, wist Rob de tweede plaats vast te houden.

Einduitslag: Jorg eerste, gevolgd door Rob en Marco, met Barry van den Hoed op een 4e plaats, waarmee hij zijn beste resultaat in de One5Mini cup tot nu toe neerzette. Mooie comeback vanaf de laatste startplaats, en de schade die hij na de eerste kwalificatie te herstellen had!


Met oog op de vakantieperiode duurt het iets langer tot de volgende race. De volgende race rijden we op 20/21 augustus mee met de Piston Cup op Raco2000 in Utrecht

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu