Race 5 AMCA apeldoorn - One5Mini

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Races > 2017
2 september: trainingsdag
De baan in Apeldoorn is een hele mooie baan, maar vanwege het fijne asfalt, ook een erg gladde baan. Na de vorige race in Velp was dit dus wel even omschakelen. Vanwege het gladdere asfalt was het flink zoeken naar grip voor de achterwielen.
Het was zonnig en droog, dus er werd flink geoefend.
Op de trainingsdag zagen we maar liefst drie nieuwe rijders: Dannie de Waard die dit weekend gebruik maakte van de gastenmini, en Gert-Jan van den Ham en Wilbert van Doorn die beiden een gebruikte cupmini op de kop hadden weten te tikken. Zij moesten zowel de baan als de Mini leren kennen.
Dannie was de meest produktieve van het drietal, met meer dan 200 trainingsrondjes.
Bij Wilbert en Gert-Jan liepen we nog tegen wat issues met hun mini’s aan, maar gelukkig waren er een boel ervaren rijders die mee konden helpen om die problemen op te lossen.
3 september: raceday
Kwalificaties:
Er waren omdat we meer dan 10 rijders hadden twee kwalificatieheats. In de eerste groep deed gastrijder Dannie het erg goed, en hij was de snelste van zijn heat. Wilbert had een issue met zijn auto. Het wisselen van een koppelingsveer, en het repareren van de aandrijving van zijn achterwielen duurde even, maar met wat hulp van Marco Berends  was zijn auto weer helemaal in orde voor de race.
In de tweede en derde heat had Marco Diepeveen de snelheid weer gevonden, en wist hij Dannie voor te blijven. In de derde kwalificatieheat zorgde  Hans Frenks voor spektakel door op het rechte stuk van de baan te raken, en zijn mini vliegles te geven.  
In de tweede groep was Tijmen meteen al erg snel, en hij wist als enige een ronde van minder dan 20 seconden te rijden. Daarachter zaten Barry en Rob dicht bij elkaar.
Tijmen was in de kwalificaties het snelste, gevolgd door Rob op de 2e startplaats, en Marco Diepeveen op de 3e startplaats.
Race:
In de finale gingen we met 10 auto’s van start, omdat Hans zijn Mini na zijn crash in de laatste kwalificaties niet op tijd meer gerepareerd had gekregen.
Tijmen had een goede start, en was als eerste de eerste paar bochten door. Marco spinde in de derde bocht, waardoor bijna het hele veld hem inhaalde. Barry was daardoor opgeschoven naar de 3e plek, en in de eerste paar ronden zat hij dicht achter rob, op jacht naar de 2e plaats. Tijmen was net als in de kwalificaties erg snel, en hij begon langzaamaan een voorsprong op te bouwen op Rob, met Barry en Dannie vlak daarachter.
Marco wist in de eerste paar ronden goed terug te komen na zijn spin uit de eerste ronde, en na 5 ronden was hij alweer terug op de 5e plaats.
Dannie wist in de 5e ronde de 3e plaats over te nemen van Barry, en enkele rondes later wist ook Marco Barry in te halen. Marco weer terug op de 4e plaats. Niels had ondertussen een probleem gekregen, en hij was daarmee de eerste uitvaller.
In ronde 16 had Dannie ondertussen Rob in weten te halen, en lag hij daarmee op de 2e plaats, maar 6 ronden later wist Rob de 2e plaats weer terug te pakken. Er werd flink gestreden om plekken 2, 3 en 4. Daarachter reed John op een stevige 5e plek rond.
Tijmen wist met een grote voorsprong de overwinning te pakken, gevolgd door Rob op de 2e plaats. Dannie was nog teruggevallen naar de 4e plaats omdat hij aan het einde van de race een keer de meetlus gemist had, doordat hij nét op dat punt een stukje door het gras ging. Daardoor wist Marco de 3e plaats te veroveren. John werd 6e, Barry 6e, en Wilbert was de laatste rijdende auto, en hij kwam als 7e over de finish. Samuel en Gert-Jan haalden de finish niet.
De volgende race is op 7/8 oktober in Genk. Pas in de laatste race wordt bepaald wie het kampioenschap gaat winnen.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu