Race 5 Amca Apeldoorn - One5Mini

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Races > 2018
Zaterdag 7 juli: Trainingsdag
Het was een stralend zonnige dag en voor het eerst in 7 jaar One5mini viel de One5Mini race niet samen met andere klassen. We hadden de baan dus helemaal voor onszelf om te trainen en om de auto’s af te stellen. Nadat we de vorige race in Velp op een baan met héél veel grip gereden hadden, moesten we voor de baan in Apeldoorn weer een beetje omschakelen, want die baan is een stuk gladder.
Er gingen in het begin nogal wat auto’s achterstevoren, en met name de bocht na de pitstraat is altijd lastig in Apeldoorn. Gelukkig had men bij AMCA het gras lekker kort gemaaid, dus de meeste auto’s konden op eigen kracht weer terug op de baan komen nadat ze van de baan af vlogen.
De trainingssessies gaven al een beetje de indruk dat het wel eens een spannende race zou kunnen worden, want iedereen leek ongeveer even snel te zijn. Er was niemand aan te wijzen die beduidend sneller rondkwam dan de rest.
Halverwege de trainingsmiddag maakte het motortje van Gert-Jan nare metalige geluiden, om er vervolgens mee op te houden. Gelukkig was onze motorenman Chris Lukassen van G4Z telefonisch bereikbaar, en Dannie en Gert-Jan sprongen samen in de auto richting de G4Z factory om het motortje op tijd voor de race te laten fixen. Gelukkig viel het allemaal reuze mee, en stond Gert-Jan zondag gewoon aan de start.
Zondag 8 juli: Raceday
Kwalificaties:
Op de racedag waren we met 9 rijders, dus een mooi vol startveld. Tijdens de eerste kwalificatiesessie werd al duidelijk dat de verschillen héél klein waren. De top-5 zat over een kwalificatiesessie van 8 minuten maar 5 seconden uit elkaar. Jim en Niels gingen in de eerste kwalificatiesessie wat langzamer rond, maar dat was grotendeels te verklaren doordat zij op zaterdag niet bij de training aanwezig konden zijn. Met wat afstellingstips ging bij hen in de volgende kwalificatiesessies het tempo ook al een stuk omhoog.
Na de drie kwalificatieseries was Rob het snelste, gevolgd door Barry op 0,3 seconden en vervolgens Danny, John, Marco en Gert-Jan, die allemaal binnen 5-6 seconden achter de pole position stonden.
De race:
Bij de start wist Rob goed weg te komen, en na de eerste paar bochten wist hij de leiding te behouden. Daarachter spinde Barry, waardoor hij van de 2e naar de 7e plek terugviel. John en Dannie namen daarmee de 2e en 3e plek over, met Marco op de 4e plaats. Gert-Jan had de pech dat hij in de eerste ronde een contact had, waardoor hij de tel lus miste en daarmee een volle ronde verloor. In de 2e ronde spinde Marco, waardoor hij naar de 7e plek terugviel, en ook John viel van de 2enaar de 4e plek terug, waardoor Samuel de 3e plek wist te pakken. In de 3e ronde moest Barry –die alweer naar de 5e plek opgeklommen was- een pitstop maken vanwege een verloren aandrijfas, en hij verloor daarmee veel tijd.
In de 4e ronde maakte Rob een foutje op het rechte stuk voor de pitstraat, waardoor Dannie de leiding kon overnemen, gevolgd door John. Dannie en John begonnen langzaam samen een voorsprong op te bouwen op Rob die op de 3e plaats reed. Gert-Jan reed ondertussen ook vlak achter Rob, en zat Rob flink op te jagen voor de 3e plaats.
Na 12 ronden viel Marco vanaf de 4e positie uit met een kapotte gas-rem servo. Iets later werd Gert-Jan geraakt bij het inhalen van een langzamere auto, waardoor zijn koppeling kapot ging, en daarmee was hij de 2e uitvaller.
Dannie en John hadden inmiddels een voorsprong van zo’n 6 seconden opgebouwd op Rob op de 3e plaats. Het gat naar Samuel die op de 4e plaats reed, bedroeg inmiddels iets meer dan een ronde. Halverwege de race wist John de leiding over te nemen van Dannie, maar Dannie wist goed in het spoor van John te blijven. Hij hield het gat constant op maximaal enkele seconden. Op driekwart van de race hield bij John een servo er mee op, waardoor hij vanaf een leidende positie uitviel. Dannie nam daardoor de leiding over, en Rob en Samuel stegen daardoor naar de 2e en 3e plaats. Dannie stond de leiding niet meer af, en kwam met zo’n 7 seconden voorsprong op Rob als winnaar over de finish. Samuel maakte de top 3 compleet.
Voor Dannie was dit zijn eerste overwinning in de One5Mini cup, en voor Samuel was het zijn eerste podium.
In het klassement hebben Marco en Rob evenveel punten, op korte afstand gevolgd door John op de 3e plaats. Dannie heeft weliswaar 1 race minder gereden, maar omdat aan het eind van het seizoen de beste 5 resultaten van de 7 races tellen, maakt Dannie ook nog een goede kans op de hoogste eindklasseringen in het klassement.
Doordat er geen andere klassen reden, waren er geen baaninzetters voor de finale. Gelukkig waren er twee vrijwilligers. Mathijs Bakker en Monique, de vrouw van Barry. Bedankt voor jullie hulp!.
Nu hebben we even een korte zomerstop. De een-na-laatste race van het seizoen is op 18-19 augustus bij Real80 in Groningen en de laatste race van het seizoen is op 22-23 september bij Raco2000 in Utrecht.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu