Race 4 Raco2000 - One5Mini

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Races > 2016
4e One5Mini Cup, Raco2000.

25 juni: Vrije training
De vierde race voor de One5Mini cup alweer. Dit weekend rijden we bij RACO2000 in Utrecht.
We beginnen droog aan de trainingsdag. 8 rijders zijn van de partij om te komen oefenen, maar voordat we kunnen beginnen, moet nog even de pomp zijn werk doen om een paar grote plassen van afgelopen week weg te pompen.
De baan moeten we delen met 1/10 electro F1 auto's, dus er wordt een klok ingesteld, waarbij de 1/10 electro auto's en de grote zware Mini's gescheiden van elkaar kunnen rijden.
Een boel rijders hebben op deze dag last van het pechduiveltje. Bij Jorg knapte o.a. zijn koppelingsveer, en bij Almar en Rob knapte de aandrijfriem. Gelukkig had Almar een reserve riem bij zich, en Marco had nog een reserve riem voor Rob, dus alle auto's konden gerepareerd worden.
In de middag begin het weer een klein beetje te regenen, maar niet hard genoeg voor regenbanden. Op de gewone banden komen de Mini's nog goed rond.

26 Juni: Raceday
We zijn met maar 7 rijders voor deze race. Dirk en Jorg hebben zich op het laatste moment afgemeld, en daarnaast zijn er ivm vakantie en de BL-Cup die ook dit weekend gereden wordt, wat minder rijders.
De dag begint weer droog, en in de eerste kwalificatie gaat Tijmen meteen loeihard door 25 ronden te rijden. Een boel andere rijders hadden allemaal zo hun problemen tijdens de kwalificaties, wat onschuldige probleempjes zoals een loskomend wiel of een lege tank, maar bij Pedro en bij Sander twee serieuze problemen. Bij beiden was de cylinder en zuiger dermate beschadigd dat ze een andere motor moesten monteren. Gelukkig wisten beiden hun auto op tijd voor de finale weer te repareren. De dobbelsteen voor de technische controle kwam deze race op Sander.
Uiteindelijk bleek die eerste kwalificatierun van Tijmen voldoende om de eerste startplek te pakken. 2 minuten na de laatste kwalificatiesessie begint het even te regenen. We hebben nog even hoop dat we een droge finale kunnen gaan rijden, maar tijdens de lunchpauze komt het met bakken uit de hemel, en we kunnen ons gaan opmaken voor een natte race. Met een pomp wordt het ergste water van de baan gepompt, en een handvol vrijwilligers veegt de baan zo droog mogelijk.

Bij de start van de race is de baan nog nat, met her en der wat plassen, maar het regent niet meer. Om veiliger door de eerste bocht te komen, starten we met wat meer ruimte tussen de startplaatsen.
De eerste paar bochten is het wat glijden en glibberen, maar iedereen komt redelijk ongeschonden de eerste ronde door. In de tweede ronde gaat het op het rechte stuk echter flink mis...  één auto spinde, waardoor ook een tweede auto spinde, en daarna reden een paar auto's op het rechte stuk tegen elkaar aan. De achter draagarm van Tijmen raakte hierbij beschadigd, en hij was de eerste uitvaller. Enkele minuten later valt ook Almar uit.
Op de natte baan heeft Pedro zich van de 6e startplaats opgewerkt naar de eerste plaats, gevolgd door Marco en Rob. De baan blijft onverminderd glad, dus met enige regelmaat gaan er auto's achterstevoren.
Pedro had door vlak voor de start van de race over te stappen naar regenbanden de  juiste keuze gemaakt, want hij bouwde gestaag zijn voorsprong verder uit.
Vanwege naderend onweer besloot de wedstrijdleiding de race iets eerder af te vlaggen. Pedro pakte hiermee zijn eerste overwinning in de One5Mini cup, Marco Diepeveen werd 2e, en Rob Latten maakte de top 3 compleet.

De volgende race is op 9/10 juli in Apeldoorn, waar we meerijden met een AMCA clubrace.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu