Race 4 MRC Genk - One5Mini

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Races > 2014

Het verslag van de 4e Race voor het One5mini Kampioenschap 2014.

Het was effe rijden maar dan heb je ook wat ;-). Op Vrijdagavond tot in de late uurtjes alle onder en tuning delen nog maar eens gecontroleerd om er zeker van te zijn dat we alles bij ons hadden. Met de hulp van Janny en Ronald hadden we om een uur of elf in de avond alles klaar en auto geladen. Nog ff gauw in de douche en bedje in.

Zaterdag ochtend al vroeg wakker en toch maar ff nog een paar delen pakken, die waren we dus toch nog vergeten. Rheinhard zou rond 8 uur er zijn en na een bakkie koffie zijn we richting Genk getogen. Bijna 200 km voor de boeg maar de reis ging gestaag tot we in Genk aankwamen. Geen bereik met de mobiel en het adres waar we heen moesten kende de navi niet. Bleek achteraf dat er een toelichting op de site van de club stond met een verwijzing naar een ander, (wel vindbaar), adres, maar daar hadden we op dat moment even niets aan. Dus aan diverse voorbijgangers de weg gevraagd, we werden alle kanten op gestuurd behalve de goede! Tot we uiteindelijk een zeer vriendelijke vuilnis man tegen kwamen die ons tot bijna voor de deur van het circuit bracht, super vriendelijk bedankt nog, (mocht je dit ooit lezen). Maar de ingang van het complex ligt aan een grote weg, maar daar kun je maar vanuit één richting inrijden, dus was het nog even hectisch, maar rond half 11 ware we eindelijk op de plaats van bestemming.

Er werd door diverse rijders al driftig getraind, sommige waren er zelfs Vrijdag al om aan hun rondjes te beginnen. Uiteindelijk hadden we 15 rijders bereid gevonden de reis naar het Belgische te ondernemen, dikke thumbs Up!
Na een bakkie koffie de spullen uitgepakt en een beetje alles verkent. Meteen viel me op dat Marco D. goede strakke rondjes reedt maar zijn motor niet het gewenste vermogen gaf wat eigenlijk zou moeten. Maar hij reedt nog steeds met een stofhoes om zijn airbox en dat was al eerder gebleken dat het flink vermogen kost. Na aandringen van Rheinhard en ik toch maar de hoes er effe afgehaald om te kijken wat het verschil was. Het verschil was er zeker, ik moest de H schroef bijna driekwart slag open draaien om de motor genoeg benzine te geven. Dus m.a.w., de hoes zorgt ervoor dat er veel te weinig lucht naar de motor kan, en dus slecht presteert. Maar uiteindelijk bleek dit toch niet het gewenste resultaat te geven. Dus ik gaf Marco het advies de motor er even af te halen zodat ik die controleren kon, en de eventuele problemen zou kunnen verhelpen. Bleek dat de pistonpen muurvast in de zuiger zat en de zuiger rare sluitplakken had. Dus besloten ik gehele set, (cilinder, zuiger, zuigerveer en pistonen), te vervangen door nieuwe. Alles weer in elkaar gezet en na een uurtje even stationair proef te laten draaien, er was al direct een hoorbaar verschil dat de motor "scherp" klonk. Na een paar rustige rondjes kwam er weer glinstering in de ogen van Marco en stond hij op de rijderstelling met een smile van oor tot oor, (dat zie ik graag). De goede liggende Mini met de fris gemaakte motor zou ook een 3e plaats opleveren in de finale, dat was lang geleden.

Zaterdag avond een lekkere BBQ verzorgd door Eric v.d. Brink en zijn vrouw, gezellig gekletst en lekker gegeten en gedronken. Tijdens zulke avonden komen er nog wel eens nuttige, bruikbare tips op tafel. Zo opperde Oscar het idee de one5mini site te voorzien van een blog, zodat iedere rijder daar zijn eigen ervaringen en zij ei kwijt kan. Ik kan je vertellen dat het al in de maak is en tijdens dit schrijven het voor 75% al klaar staat. Om een uur of 11 op naar het hotel voor een nachtje rust. Het was flink oubollig en leek zo weggelopen te zijn uit een slechte cowboy film, maar goed er stond een bed en er was een douche dus alles om aan de nachtrust te beginnen. Kwart over 7 schrok ik wakker en dacht dat het al kwart over 8 was, na het opzetten van de bril was het gelukkig kwart over 7. Naar beneden en een ontbijtje genomen en naar het circuit. Inmiddels had het volgens mij een groot gedeelte van de ochtend al geregend en kwamen aan op een nat circuit. Iedereen was al druk op de buienradar aan het kijken of het droog zou worden en wanneer. Gelukkig kwam af en toe stiekem het zonnetje er door en was de baan rond een uur of 11 redelijk droog. Dus we konden aan een nagenoeg droge kwali beginnen.

Robert, Marco D en Robert lieten er geen gras over groeien en noteerde allen meteen 26 rondjes, met als uitschieter Oscar die als enige er 27 op de klokken zette. Kort daarop gevolgd door een batterij rijders met 25 rondjes met zeer kleine over tijd verschillen. De baan was tricky en zeer verraderlijk, een bocht een beetje te ver naar buiten en weg was de grip. En daar had je zeker twee tot drie bochten last van. En wanneer je een bocht niet lekker pakte, had je daar ook meteen weer een bocht op drie last van om je goede lijn weer op te pakken. Dus al met al een baan waar je echt wel alle zeilen bij moet zetten om continu dezelfde rondetijden te rijden.

Vanwege het aantal rijders hadden we maar één halve finale, met een beetje gekibbel over de tijdsduur er van, kwamen we uiteindelijk toch uit op de "gewone" 20 minuten. Een hels kabaal tijdens de start van, in dit geval, 9 auto's en de race was begonnen. Arie kon vanaf de achterste rijd, door een beetje gerommel tijdens de start, beginnen aan een inhaal race en kon zelfs de halve finale winnend afsluiten. John, Pedro, Eric T, Tijmen en Dirk konden de 4 rechtstreeks geplaatste aanvullen.
Het was een beetje wikken en wegen wat te doen met de banden combinatie. Wanneer het droog zou blijven, (en het was inmiddels flink benauwd en broeierig geworden), was D achter en C voor de betere keus. Maar als het zou gaan regenen moet het net andersom zijn, dus was gewoon gokken. Sommige, waaronder het grootste gedeelte van het veld, hadden gekozen voor de laatste optie, D voor en C achter. Diegene die dat net hadden gedaan bleken in de regen geen schijn van kans te hebben. Na een minuut of 8 droge finale kwam het ineens met bakken de hemel uit en bleef eruit vallen. Sommige bleken er nagenoeg geen last van te hebben en gingen nog steeds hard rond, anderen stonden alleen maar achterste voren. En dan begint het, water en RC Racen zijn nooit vrienden geweest en zullen dit ook nooit worden. Motoren die niet meer wilde, elektronica die de geest gaf, allemaal van die frustrerende dingen die je niet in de hand hebt. En dan is er maar een remedie, uithuilen en de volgende keer weer opnieuw beginnen. Ralf G. is snel, sneller, snelst en de enige die hem op dat moment het vuur aan de schenen had kunnen leggen, Oscar, viel uit met een haperende motor. Dus was het wederom Ralf die als winnar over de kletsnatte streep kwam.

Robert op een 2e, en Marco D. na lange tijd weer in de finale en wel op een zeer verdienstelijke 3e plaats. De rest van de uitslag staat inmiddels te pronken bij de uitslagen.
Uiteraard willen we Gilbert en zijn vrouw bedanken voor de zeer goede zorgen en gastvrijheid, en dat we gebruikt mochten maken van hun fraaie accomodatie. Op 23 en 24 Augustus zijn we er weer van de partij. Verder bedanken we iedereen die de moeite genomen heeft de verre reis te aanvaarden en er een geslaagd weekend van hebben gemaakt.

Gr. Harrie
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu