Race 4 EVMC Velp - One5Mini

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Races > 2017
4e One5Mini race, 19/20 augustus bij E.V.M.C in Velp
Zaterdag 19 augustus: training
Zoals altijd was de zaterdag trainingsdag. Gelegenheid om te oefenen op het circuit, en om je auto af te stellen. Dit weekend waren we te gast bij E.V.M.C in Velp. Dit was de eerste keer dat we met de mini’s in Velp reden, dus een boel rijders waren op de zaterdag al naar Velp gekomen om te oefenen op deze baan.
Zo zagen we ook voor het eerst in 3 jaar Chris Lukassen weer op de baan, onze sponsor van de cupstickers en motorenleverancier, die dit weekend met de gastenmini mee zou rijden.
Op een natte baan werden voorzichtig de eerste rondjes gereden. Op een opdrogende baan werden de rondetijden steeds sneller, en toen de baan eenmaal helemaal opgedroogd was, werd duidelijk dat dit een baan met heel veel grip was! De mini’s gingen hard!
Het weer maakte het ons wel een beetje moeilijk, want door wat regenbuien hadden we op het ene moment een natte baan, en op het volgende moment alweer een droge baan.
De rijders waren erg positief over de baan. Leuke layout, goede parkeergelegenheid voldoende sleutelruimte, en goede catering op beide dagen. Je moest alleen wel voorzichtig zijn met de curbstones. Er zaten een paar erg hoge curbstones tussen, die je auto konden lanceren. Daarnaast was het ook goed oppassen met de betonnen rand langs de pitstaat.
Zondag 20 augustus: raceday
Kwalificatie
Er was één kwalificatiegroep voor de 9 deelnemers, dus het was vrij druk op de baan tijdens de kwalificatiesessies. Na de eerste sessie was Tijmen eerste, gevolgd door Chris en Rob. Alle drie met 24 ronden. In de tweede kwalificatiesessie was Marco Diepeveen de snelste, ook met 24 ronden, maar een paar seconden sneller dan Tijmen in de eerste sessie. Tijdens de derde kwalificatiesessie begon het licht te regenen, waardoor niemand meer zijn resultaat kon verbeteren.
Pole position was voor Marco Diepeveen, gevolgd door Tijmen en Chris Lukassen.
Race
De start verliep een beetje rommelig. In de derde bocht kreeg Rob een tik van achteren waardoor hij vast kwam te staan in het gras en na de hulp van een baaninzetter kon hij met een halve ronde achterstand vanaf de laatste plaats aan een inhaalrace beginnen. Ook Marco kende een slechte start en Barry en Niels verloren ook veel tijd in de eerste ronde.
Na de eerste ronde had Tijmen de leiding, met een klein gaatje richting John, Hans en Chris die erg dicht bij elkaar zaten. Van dit groepje wist Chris de 2e plek te pakken, en langzaam een gat te slaan naar zijn achtervolgers.
Barry kon door problemen met een van zijn servo’s de race helaas niet voortzetten, en was de eerste en enige uitvaller.
De inhaalrace van Rob verliep voorspoedig, maar op de 4e plaats aangekomen  had hij een heel zware dobber aan Samuel. Hij maakte zijn mini zo breed mogelijk en er werd fel gestreden om die 3e plek. Uiteindelijk wist Rob voorbij Samuel te komen. Tijmen en Chris namen ondertussen een ruime voorsprong op de rest van het veld. John zakte ondertussen wat terug, en ook Niels zakte wat terug doordat hij een paar keer in het gras terecht kwam (wellicht omdat Niels niet kon komen oefenen omdat hij op zaterdag nog op vakantie was).
Ondertussen had Tijmen een flink gat geslagen op Chris die op de 2e plek lag, en hij was volop bezig om mensen op een ronde achterstand te zetten. Op 1/3e van de race zette hij Rob die op de derde plek lag op een ronde achterstand. Tijmen kon zijn zeer hoge tempo echter niet vasthouden, en Rob pakte die ronde achterstand iets later weer terug. Niels schoot in een onhandige plek van de baan, en kwam vast te staan in het gras. De baaninzetters hadden dat echter niet gezien, en hij verloor veel tijd voordat zijn auto weer terug op de baan stond. Rob wist Chris ook nog in te halen voor de tweede plek, en de voorsprong van Tijmen werd zienderogen kleiner, maar hij wist zijn voorsprong vast te houden.
Met 7 seconden voorsprong ging Tijmen als winnaar over de finish, gevolgd door Rob en Chris die als 2e en 3e over de finish kwamen.
In het kampioenschap staat Rob aan de leiding. John en Barry staan dicht bij elkaar op de 3e en 3e plek. Doordat Tijmen een race minder gereden heeft lijkt hij op grote achterstand te staan, maar doordat alleen maar de resultaten van de beste 5 races geteld worden, kan hij met een goed resultaat gelijk komen met Rob. De laatste twee races zullen dus nog spannend worden!
Op 2/3 september zijn we voor de 5e race bij AMCA in Apeldoorn te gast. Daar hopen we voor het eerst dit jaar op 10 rijders of meer uit te komen. Beide leen-Mini’s zijn gereserveerd voor nieuwe rijders, en daarnaast zijn er nog twee andere nieuwe rijders die interesse hebben om mee te doen.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu