Race 4 EVMC Velp - One5Mini

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Races > 2018
Zaterdag 30 juni: Training
Voor de vierde race van het 2018 seizoen waren we te gast bij E.V.M.C in Velp.
Zoals gebruikelijk, werd de zaterdag gebruikt om de baan te leren kennen, en om de auto’s af te stellen.
Dit keer hadden we drie rijders die voor het eerst op deze baan reden. Gert-Jan, maar ook de beide gastrijders Bas en Geert, die dit weekend hun eerste meters met een cupmini maakten.
Geert had al een boel ervaring met offroad bigscale auto’s en wij wist al vrij snel snelle rondetijden neer te zetten. Bas had ook al wel eens met RC auto’s gereden maar zijn ervaring lag vooral bij RC heli’s, dus voor hem was de omschakeling wat groter. In de loop van de dag begonnen ook zijn rondetijden steeds sneller te worden.
De baan van E.V.M.C. is een vrij technisch circuit met heel veel grip. Dit circuit bestaat eigenlijk uit twee series van aan elkaar gekoppelde bochten. Zodra je één van die bochten niet goed neemt, is het erg lastig om de volgende bochten van die serie nog goed te nemen. Dus ook de meer ervaren cuprijders maakten een boel oefenrondjes om de baan goed in de vingers te krijgen.
Zondag 1 juli: Raceday
Kwalificatie
We begonnen de kwalificatie met 8 rijders. Van de gastrijders had Bas nog niet genoeg vertrouwen in zijn beheersing van de auto om aan de race deel te nemen.
In de eerste kwalificatieserie waren John, Geert en Chris de snelste rijders. John met 25 ronden, en Geert en Chris met elk 24 ronden.
Na de tweede kwalificatieserie wist Geert zich nog wat te verbeteren en pakte daarmee de snelste kwalificatietijd. Barry en Marco wisten zich te naar 24 ronden
Tussen de tweede en derde kwalificatieserie heeft Rob snel nog even zijn motor vervangen, want zijn motor liep in de eerste twee kwalificatieseries niet lekker, en hij wist het probleem niet op te lossen.
Na de derde kwalificatieserie was de pole position voor Geert, gevolgd door John en Marco op de 2e en 3e startplekken.
Race
De start verliep vrij netjes. Geert wist in de eerste paar bochten de leiding vast te houden en Rob had een bliksemstart. Hij wist Barry, Marco en John te passeren en schoot van de 5e startplaats binnen een paar bochten door naar de tweede plek. In de tweede ronde wist hij ook Geert in te halen en de leiding over te nemen. Dat was maar van korte duur, want in de tweede ronde remde Rob aan het einde van het rechte stuk iets te laat, waardoor hij wat wijd ging, en Geert en Barry hem weer wisten te passeren. In de derde ronde kwamen Barry en Geert met elkaar in aanraking waardoor Rob er weer langs kon glippen en de leiding meteen weer terugpakte.
Na de 5e ronde viel Barry helaas uit. Hij was een aandrijfas kwijtgeraakt. Op ongeveer 1/3 van de race begon ook Geert begon terug te vallen. Hij was ook een aandrijfas kwijt, waardoor zijn Mini alleen nog maar achterwiel aandrijving had. Hij kon nog wel doorrijden, maar zijn rondetijden werden wel wat langzamer. John, Marco en Chris namen daarmee plekken twee, drie en vier over. Rob wist een hele mooie voorsprong op te bouwen en halverwege de race haalde hij Marco die op de tweede plaats reed in, om een ronde voorsprong te nemen. Chris had op dat moment de derde plaats in handen, en John de vierde plaats.
Op driekwart van de race ging de gas-rem servo van Rob kapot wat einde race voor hem betekende. Daarmee nam Marco de leiding over in de race. Chris ging -terwijl hij op de tweede plaats reed- zo’n 10 ronden voor het einde nog van de baan, waardoor hij veel tijd verloor en John de tweede plaats kon overnemen. Geert kwam hierdoor nog redelijk dichtbij, maar Chris wist de 3e plaats vast te houden.
Marco stond zijn leidende positie niet meer af, en wist zijn eerste overwinning in de One5Mini cup te pakken, gevolgd door John op de tweede plaats, en Chris op de derde plaats, met vier seconden voorsprong op Geert die als vierde binnenkwam.
Door deze overwinning heeft Marco ook zijn leidende positie in het klassement verder weten te verstevigen.
De volgende race is alweer 7-8 juli, bij AMCA in Apeldoorn

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu