Race 3 Raco2000 - One5Mini

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Races > 2014
Het verslag van de 3e Race voor het One5mini Kampioenschap 2014.


22 aanmeldingen waar er uiteindelijk maar 15 van overbleven, waarschijnlijk waren de weersvoorspellingen daar debet aan, gelukkig hebben we op één buitje op de zondagochtend twee dagen heerlijk weer gehad met een lekker zonnetje erbij en zo'n 20 graden, eigenlijk perfect race weer. Twee nieuwelingen, Barry v.d. Hoed en Maarten Schoonus. Barry had even een beetje moeite met het toch wel eens grillige gedrag van de One5mini, zeker omdat op zaterdag de grip omstandigheden te wensen over lieten. Kwam edoch steeds beter in zijn ritme en eindigde op een verdienstelijke 13e plek. Maarten wilde nog even de kat uit de boom kijken en zal waarschijnlijk op de volgende Race, (alweer over twee weken in Genk BE), van de partij zijn.


Wat was er nog meer nieuw, eigenlijk niet veel, de kern was alweer voor elke centimeter aan het knokken. de eerste tien zitten echt dicht bij elkaar. Twee of drie met 25 rondjes, (ik weet het niet meer precies), en de rest kort daarop met 24 rondjes met tussen elkaar minimale verschillen.


Wat viel op?


Dat Kevin op Zondag liet zien dat hij een potje mee kan knokken in de top tien en reedt een fantastische dag.

Rob Latten had door zijn vele trainingen de Mini goed onder controle en was in de final ook van de partij en noteerde een 5e plek.

Een echt gemoedelijk sfeer en veel hulp van rijders onder elkaar, FANTASTISCH!


Sja, wat kan er zo allemaal gebeuren tijdens een start van een finale. Dit keer was Hans v.d. B de klos. Wedstrijdleiding roept om, "nog 30 seconden voor de start, iedereen naar de start posities begeven", Hans zet netjes als eerste zijn auto op de startplek op de grid. Alleen had John B het helemaal niet gehoord en knalt volgas op de linkerachterkant van de auto van Hans. Wat een klapper, de auto van John werd gelanceerd en kwam na vele buitelingen in het gras terecht. Beide hadden hun auto inmiddels in de pits gezet en de halve finale was al gestart. Daarop ben ik snel naar de wedstrijdleiding gelopen en de finale laten stoppen zodat beide hun auto weer konden repareren en mee konden rijden. Wat er dan gebeurd zie je nog maar weinig. Van allerhande kanten wordt er geroepen wat er kapot is, onderdelen worden gepakt en met drie vier man wordt de boel weer gerepareerd. `Het was hier weer fantastisch` is hier zeker op zijn plek! John voelde zichzelf beroerd over hetgeen gebeurd was, maar zulke dingen gebeuren nou eenmaal John. Het was een Race ongeluk en van opzet zeer zeker geen sprake, dus gelukkig allemaal weer bij de start van die finale.


Helaas kon John zijn auto niet meer optimaal repareren en viel tijdens zijn halve finale uit. Hans heeft nog de finale weten te halen, maar bleek uiteindelijk dat de kogelkop en het tandwiel vervangen niet genoeg was geweest. De draagarm achter links onder had ook een flinke klapper gekregen en scheurde uit in de finale, toch nog 9e geworden.


Al met al een enerverend weekend en over twee weken reizen we af naar Belzjieq waar we het asfalt van Genk eens aan de tand gaan voelen, tot dan!


Gr, Harrie
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu