Race 3 Raco2000 - One5Mini

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Races > 2018
In het weekend van 10/11 juni hebben we op het nieuwe asfalt van RACO2000 in Utrecht alweer de derde race van het One5Mini kampioenschap gereden.
We reden mee met de Piston Cup, en het beloofde een druk weekend te worden, want er waren een boel inschrijvingen. Met name voor de Le Mans electro klasse was er een flink aantal rijders uit Duitsland gekomen, die met campers en tentjes hebben overnacht op het Raco terrein.
Zaterdag 10 juni: Training day
We hadden een mooi zonnige dag, en er was een flink aantal Mini rijders naar Utrecht gekomen om te trainen. Ondanks dat we al erg vaak op de baan van RACO gereden hadden, konden allemaal weer van nul beginnen. Er was namelijk net een nieuwe laag asfalt gelegd, en zoals met alle nieuwe asfalt: “Nieuw asfalt, langere remweg!” Het nieuwe asfalt was nog vrij glad. Pas na verloop van tijd, nadat alle vet uit het asfalt gereden is, en nadat er een boel nieuw rubber in de baan is gereden komt de grip weer terug.
Tijdens de eerste trainingssessies zag je dan ook veelvuldig auto’s van de baan af schieten.
Andere reden waardoor de baan wat gladder was, was dat er iedere keer als iemand van de baan vloog een boel zand op de baan kwam. Doordat het nieuwe asfalt een aantal centimeter hoger is dan het oude asfalt, is er rond de baan een boel extra zand aangebracht. Zodra daar weer een goede grasmat groeit, zou er ook minder zand op de baan moeten komen.
De rondetijden van vorig jaar waren hoog in de 18 / laag in de 19 seconden. Tegen het einde van de dag zagen we dat de snelste rondetijden laag in de 20 seconden per ronde waren. We kwamen dus langzaam weer een beetje in de buurt van de tijden van vorig jaar. De baan was wel een beetje verraderlijker dan vorig jaar…. Want als je buiten de ideale racelijn kwam, of als je door het zand reed, was de grip ver te zoeken, en dan vloog je gemakkelijk van de baan af.
We zagen op de trainingsdag  ook een tweetal nieuwe rijders. Michael van Dijk en Theo Kroon. Beiden zijn al Raco lid, en maakten dit weekend gebruik van de leenmini’s om kennis te maken met de One5Mini cup.
Zondag 11 juni: Raceday
Helaas moest Theo afhaken omdat zijn vrouw zaterdagavond haar enkel gebroken had, maar later in het seizoen rijden we nog een 2e keer op Raco, dus wellicht dat hij dan in de herkansing kan.
Tijdens de kwalificaties was de andere gastrijder –Michael- tijdens de eerste kwalificatiesessie het snelst, op de voet gevolgd door Ralf. Beiden met 23 ronden. Na de tweede kwalificatiesessie was Rob nèt een paar seconden sneller dan Ralf en Michael, en wist de voorlopige pole position te veroveren. In de derde kwalificatiesessie werden de tijden allemaal nog nèt een beetje scherper gesteld, en wist Ralf de eerste startplek te veroveren. Dat was een lekker spannende kwalificatie
Na de kwalificaties moet Wilbert zich terugtrekken. In de week voor dit raceweekend had hij al een zware klapper gemaakt, en dit weekend had hij ook een paar keer vrij hard de baanafzetting geraakt, waardoor zijn auto niet helemaal lekker meer reed. Tijd voor wat onderhoud. Wilbert had wel nog de twijfelachige eer dat hij als eerste een van de zware stenen die als baanafscheiding dienst deden in twee stukken heeft weten te knallen!
Na de kwalificatiesessies kwam oud-deelnemer Sander Scholte ook nog even kijken. Het leek hem leuk om mee te rijden met de tweede gastenmini, en na kort overleg met de andere rijders hebben we besloten dat Sander mee mocht rijden met de finale, ondanks dat hij niet aan de kwalificaties had meegedaan. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!
De race (1)
Aan het begin van de race stonden we met 9 mini’s op het startveld. De start verliep redelijk goed. Ralf die vanaf pole position vertrok, reed vrij rustig weg maar wist Michael en Rob achter zich te houden.
In de groep die daar achter reed was wat duw-en-trek werk in de eerste bochten, maar ook iedereen wist daar redelijk goed doorheen te komen. De eerste paar ronden bleven Ralf Michael en Rob vrij dicht bij elkaar. Marco Diepenveen maakt ondertussen  vanaf een 8e startplek al een boel plaatsen goed, en rukte vrij snel op naar de 4e plaats. Bij een inhaalaktie van Michael op Ralf was er even een kort contact, en Rob profiteerde daarvan door de tweede plek over te nemen. Dat was van korte duur, want Ralf pakte een paar rondjes later de 2e plek weer terug van Rob, en begon met de achtervolging op Michael die aan kop reed. Barry raakte ondertussen zijn aandrijfas kwijt, en was daarmee de eerste uitvaller. Michael en Ralf waren duidelijk de snelsten van het veld, en zij begonnen een flinke voorsprong te nemen op Rob op de derde plek. Marco reed op zijn beurt bijna een ronde achter Rob, en Dannie op zijn beurt bijna een ronde achter Marco. Na 10 minuten, halverwege de race, had Ralf uiteindelijk Michael weer ingehaald, om de leiding over te nemen. En toen viel de tijdswaarneming uit.  Daardoor moest de finale na 10 van de 20 minuten al worden gestaakt.
De race (2)
In overleg met de wedstrijdleiding is besloten om de resterende 10 minuten van de finale alsnog te rijden, en de resultaten van beide helften bij elkaar op te tellen. Daardoor kon Barry –die zijn auto weer had hersteld-  voor de tweede helft van de finale gelukkig ook weer meedoen.
De startopstelling voor de tweede helft van de finale was de stand in de race toen de race werd afgebroken. Helaas sloeg vlak voor de start de motor van de auto van Rob af, en die liet zich niet zo eenvoudig meer starten. 2 minuten uitstel. Uiteindelijk kreeg hij zijn auto weer aan de praat, maar hij moest daardoor wel vanaf de laatste plaats vanuit de pitstraat starten.
De start verliep redelijk goed, alleen spinde Ralf, waardoor hij in de eerste ronde meteen een boel plaatsen moest prijsgeven. Michael pakte de leiding, en begon meteen een flink gat te slaan richting zijn achtervolgers. Barry had zijn auto weer goed voor elkaar, en wist vrij snel door te stoten van een 8e plaats naar de 2e plaats, gevolgd door Marco Diepenveen. Ralf begon aan een inhaalrace, en wist vrij snel de 2e plek terug te pakken, maar Michael had al een flinke voorsprong opgebouwd. Achter Barry op de 3e plaats reden vervolgens rondenlang Marco, Rob en Sander om de 4e plek te strijden. Zij wisten elkaar vrij goed in evenwicht te houden tot het einde van de race. Vlag voor het einde van de race vloog Rob in zijn jacht op Marco uit de Arie Manten bocht, en kwam hard in aanraking met de baanafzetting. Wéér een steen in tweeën! Zijn Mini had daarbij de nodig schade opgelopen en hij viel in de slotfase van de race nog een flink stuk terug. Michael kwam als eerste over de finish, gevolgd door Ralf op 10 seconden achterstand, en Sander Scholte wist in de slotfase nèt nog Marco te verschalken, en kwam met 0,1 seconde voorsprong op Marco als derde over de streep.
Met de resultaten van beide races bij elkaar opgeteld heeft Michael de overwinning gepakt, gevolgd door Ralf op de 2e plaats, en Marco Diepeveen op de 3e plaats. Rob werd 4e, Sander 5e, Dannie 6e, John 7e en Barry 8e.
De volgende race is op 30 juni / 1 juli op het circuit van EVMC in Velp, waar we weer samen rijden met het NK toerwagens.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu