Race 3 Amca - One5Mini

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Races > 2016
Raceverslag One5Mini cuprace 3; 11/12 juni AMCA Apeldoorn11 juni: Trainingsdag
De derde race voor de One5Mini cup alweer; zaterdag trainingsdag. Regen, of zon?
Het begon met regen; 's ochtends was de baan natgeregend, maar omdat het lekker warm was, was de baan ook in no time opgedroogd. Er waren zo'n 8 rijders om te trainen, en het was al snel duidelijk dat door de regen een boel rubber was weggespoeld... de baan was een stuk gladder dan de vorige keer dat we op AMCA waren; iedereen was gemiddeld een seconde langzamer.
Dit was ook de eerste keer dit seizoen dat Harrie Schiks aanwezig was op een One5Mini racedag. Als vanouds had hij grote dozen met banden bij zich, en werden bestellingen uitgedeeld.

12 juni: Racedag:
12 deelnemers. Er zit een stijgende lijn in! We hadden zelfs 13 deelnemers kunnen hebben, maar helaas was John Broeren ziek naar huis gegaan, nadat hij op zaterdag nog wel aanwezig was om te trainen. Oscar Koot -nummer twee in de eindstand van het kampioenschap van 2015- was ook voor het eerst dit seizoen weer van de partij. Vanochtend nèt teruggekomen van vakantie, en metéén weer van de partij.

De baan was begin van de ochtend nog nat, maar net als op de zaterdag, was de baan héél snel opgedroogd, en konden we een droge kwalificatie rijden.
De eerste kwalificatie werd opgeschrikt door een mega crash van Oscar. Met volgas op het rechte stuk, had hij een electronische storing, waardoor zijn auto rechtsaf de hekken in ging. Zijn auto werd gelanceerd en kwan zo'n anderhalve meter los van de grond, om radslagen makend langs de baan te stuiteren.  Gelukkig was de schade beperkt tot een losgeschoten aandrijfas, en een losgeschoten draagarm. Sterk spul, die One5Mini's!
De snelste rijders kwamen tot 24 rondjes in de kwalificaties, waarbij het erg spannend was voorin tussen Ralf en Jorg. Uiteindelijk wist Ralf nèt met een paar honderdsten van een seconde voorsprong op Jorg de pole position te pakken.
Barry had helaas technische problemen, waardoor hij zich aan het einde van de kwalificaties moest terugtrekken.

11 rijders over. Na kort beraad is besloten om de halve finale te laten vervallen, en de finale met 11 auto's te rijden, in plaats van met het gebruikelijke aantal van maximaal 10 auto's in de finale.
Ondertussen was het erg hard gaan regenen, dus we konden ons gaan opmaken voor een natte race. Iedereen de regenbanden erop!

De eerste paar bochten verliepen redelijk goed. We waren gestart met wat meer ruimte tussen de startplekken vanwege de regen, en daardoor hadden de rijders voldoende ruimte bij de start.  Met name in de eerste paar ronden hadden de rijders wat moeite met de natte gladde baan, en er schoten redelijk wat rijders het gras in of spinden. Na de eerste paar ronden bleek dat het Tijmen was die het beste zijn auto op het asfalt had weten te houden. Ralf die van pole position vertrokken was, had wat problemen met zijn rem, en met de wegligging van zijn auto, en zakte een eind terug. Naderhand zou blijken dat hij ztwee van zijn regenbanden verkeerd om gemonteerd had. Jorg die als tweede gestart was, had ook grote moeite om zijn auto op de baan te houden, en viel in de eerste helft van de race uit. Ook Hans Frenks haalde het einde van de race niet, en vlak voor het einde van de race viel ook Sander Scholte uit.
Ondertussen was Oscar Koot aan een opmars begonnen, en zijn achterstand op Tijmen werd iedere ronde minder.  Enkele ronden voor het einde, toen hij het gat met Tijmen bijna helemaal dicht gereden had, probeerde hij net even iets te veel, en spinde hij. Dat gaf Tijmen voldoende voorsprong om onbedreigd zijn eerste overwinning in de One5Mini cup te pakken, met Oscar op de tweede plaats. Marco Diepenveen maakte de top 3 compleet.

Over twee weken is de vierde race van de One5Mini cup; 25/26 juni bij Raco2000 in Utrecht.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu