Race 2 Real80 - One5Mini

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Races > 2017
Op 27 en 28 mei is de tweede race voor de One5Mini cup verreden. Dit weekend waren we met de Mini’s te gast bij Real80 in Groningen
Zaterdag 27 mei: Trainingsdag
Het was een héérlijk zonnige warme dag, en zoals altijd was er een aantal rijders al op de zaterdag naar de baan gekomen om te oefenen. Voor Samuel was het de eerste keer dat hij op deze baan reed, maar ook de rijders die al eerder op de baan van Real80 hadden gereden was het even flink wennen. De baan was namelijk geslepen om wat hobbels weg te krijgen, zodat de baan weer mooi vlak was. Dat was prima gelukt, maar daardoor was de baan ook een stuk gladder geworden, waardoor het voor iedereen weer even zoeken was hoe hard je de bochten kon nemen.
Gelukkig kunnen de Mini’s vanwege hun vierwielaandrijving ook op gladdere banen goed uit de voeten. De achterwiel aangedreven toerwagens die doorgaans een stuk sneller zijn dan de Mini’s hadden beduidend meer moeite met de gladdere baan, en de rondetijden van de Mini’s en de toerwagens lagen dicht bij elkaar.
Zondag 28 mei: Raceday
Kwalificatie
Het had zondagochtend even flink geregend in Groningen, maar voor de eerste kwalificatiesessie was de baan alweer opgedroogd. In de eerste sessie had een aantal rijders hun handen vol aan de koude gladde baan, en een aantal rijders maakte een uitstapje het gras op. Marco, die baaninzet deed, moest een paar keer flink rennen om een aantal auto’s weer op de baan te zetten. Helaas werd hij toen hij bezig was om een mini weer terug op de baan te zetten, nèt geraakt door een andere Mini, wat resulteerde in een gekwetste teen, en Marco die een groot gedeelte van de dag met zijn voet in een bak koud water zat.
Na drie kwalificatiesessies had Tijmen de eerste startplek veroverd, gevolgf door Rob, Barry en John, wiens tijden erg dicht bij elkaar lagen.
Race
Deze race kende een zeer nette start waarbij Tijmen de leiding vast wist te houden, op de voet gevolgd door Rob. Na zo’n 5 ronden ging Tijmen een beetje wijd in de bocht aan het einde van het rechte stuk, en dat was precies genoeg voor Rob om de leiding over te nemen. Tijmen bleef echter vlak achter Rob rijden, om enkele rondjes later de leiding weer terug te pakken.
Achter Rob en Tijmen die samen hun voorsprong op de achtervolgers uitbouwden, reed Barry op een solide derde plek, terwijl hij een steeds grotere voorsprong op John opbouwde die op de vierde plek reed.
Aan kop van de race hield Tijmen zijn hoofd koel. Hij maakte geen foutjes terwijl Rob zijn best deed om het gat met Tijmen dicht te rijden. Met een foutloze race wist Tijmen zijn 2eoverwinning in de One5Mini cup te pakken, met zo’n 15 seconden voorsprong op Rob. Barry maakte de top 3 compleet. Samuel, die tijdens de eerste race van het seizoen wat technische problemen had kwam als 5e over de finish achter John.
In het kampioenschap klimt Tijmen door zijn overwinning van de 4e naar de 2e positie, achter Rob die door deze 2e plaats de leiding in het kampioenschap overneemt van Hans.
Op 1 en 2 juli zijn we voor de 3e race in het kampioenschap te gast bij MAC de Baanbrekers in Rucphen.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu