Race 2 Raco2000 - One5Mini

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Races > 2015
Vraag 1; Zou het nat of droog worden? hier een kort verslag.

Op Zaterdag om 9 uur de auto in en half elf in Utrecht, hoe dat kon? We reden de A12 op en meteen was het raak, file, en niet een kleintje ook. Dus maar rustig de rij voetstap volgen en je meteen kapot ergeren aan die mongolen die steeds weer helemaal naar voren rijden en er tussen moeten, zodat het nog langer gaat duren. Zelfs touring cars presteerde het om op het allerlaatste moment te dwingen ze er tussen te laten, belachelijk. Dan maar via Wageningen, maar die omweg nam in totaal ruim 1,5 uur in beslag.

Op het circuit was het al aardig druk, maar eerlijkheidshalve moet ik eerlijk zeggen dat de animo van ook de One5mini dit jaar te wensen over laat, jammer, we doen allemaal ons best. Dus huidige deelnemers, "spread the word", en kijk of er geen nieuwe aanwinst in je omgeving is. De tweede vraag was of de nieuwe GRP banden S3 en S7 in staat waren de vertrouwde C en D goed te vervangen. In Ruchpen waren de meningen verdeeld, het leek er op dat nagenoeg iedereen zijn draai met de nieuwe banden gevonden had.

Zondag was er voor 95% regen voorspeld, maar 's ochtends om 7 uur scheen de zon in Westervoort volop en leek het toch best een aardige dag te worden, dit keer geen file en binnen 3 kwartier zetten we voet op het circuit van de RACO2000.

De kwalificaties;

De eerste serie was gelukkig nog droog dus kon iedereen flink gas geven, en dat gebeurde ook. Ralf liet er geen gras over groeien en zette zich in zijn eerste kwali meteen op Pole met 26 rondjes in 8:09.479 sec, en noteerde ook meteen het snelste rondje van de dag, 18.476 seconde. Gevolgd door Sander D en Sander S, beide met 25 ronden in respectievelijk 8:07.241 en 8:10.953. Nieuweling Tom Koopmanschap had zijn draai ook al gevonden en zette in zijn tweede kwali ook 26 ronde neer in 8:16.678, dus bezette deze twee, samen met Oscar en Sander S, de eerste vier plaatsen rechtstreeks in de finale.

Tijdens de halve finale moesten de overige 6 komen, die finale begon nat en eindigde nat, en dus was de technische tombola begonnen. Nieuweling Bas had het meest rustige vingertje en zette zich na 15 minuten als 5e in de finale, gevolgd door; Tijmen, Ritchie, Rob, Pedro en Almar.

De Finale;

Ook die begon vochtig en eindigde echt nat. Na een rustige start en het bekende duw en trekwerk was het gehele veld begonnen aan deze natte race. Ralf kon niet echt profiteren van zij Pole en moest Tom voor zich dulden, deze reedt een ijzersterke race met zeer weinig fouten. Tom en Ralf waren de enige die regelmatig de 24 seconde per rondje aan tikte, de rest van het veld bleef steken bij de 25 of 26. En werd zeer netjes gereden, hier en daar een kleine aanvaring maar in de regen is het altijd koffiedik kijken waarom iemand een slippertje maakt. Het was spannend, diverse gevechten op de baan om de 1e en 2e plek, maar ook zeker de strijd tussen Ritchie en Tijmen was interessant om naar te kijken. Tijmen deed was zijn vader hem toe schreeuwde, rustig met het vingertje en afwachten. Pappa Marco was daarom ook apetrots dat zijn zoon nu een keer bij de eerste 3 eindigde, en moet eerlijk zeggen, zeer verdiend.
Tom reedt voor wat hij waard was en stuurde zijn Mini gestaag rond, totdat ook bij hem de pechduivel was neer gedaald, in de 16e minuut stond er water in de elektronica en viel daarmee uit.
Ralf, die zoals gewoonlijk op het welbekende vinkentouw reedt, kon optimaal profiteren en haalde de over winning binnen. De strijd waar we allemaal op zaten te hopen, tussen Ralf en Tom kwam er niet van. De afstand bleef tot het eind ongeveer een halve baanlengte, hoewel Ralf iets sneller was aan het eind, en dus inliep op Tom, was het de vraag of hij dat gat in de laatste 3,5 minuut nog dicht had kunnen rijden, we zullen het nooit weten.
Ook Sander S, Rob, Bas en Rob moesten ook de strijd staken vanwege Technische problemen.

De uitslag van deze enerverende dag was dus, 1 Ralf, 2 Pedro, 3 Tijmen, 4 Ritchie, 5 Sander S, 6 Tom, 7 Almar, 8 Bas, 9 Rob en als hekkensluiter op 10 de pechvogel Oscar.

De finale ging ook gepaard met een enorme klapper van Oscar die aan het eind van het rechte stuk, volgas de container in ging, met als gevolg een chassis krommer als een banaan. Bij nadere inspectie bleek dat het schuim van het luchtfilter helemaal los in de airbox lag. Daardoor is er waarschijnlijk een steentje naar binnen gezogen die precies onder de gas klep was blijven steken, en daardoor zijn gas was blijven hangen. De motor maar meteen uit elkaar gehaald om te controleren maar gelukkig niets aan de hand. Zover we konden zien was de schade wel groot, maar voor zo'n klapper viel het nog mee. Chassis en bovenplaat was de schade op het eerste gezicht.

De One5mini organisatie bedankt; alle rijders en feliciteert alle winnaars, het gehele Team van de RACO2000 voor de zeer goede zorgen, met name de kantine vrijwilligers die een heerlijke Nasi schotel serveerde op Zondag, TOP GEDAAN! Natuurlijk ook niet te vergeten de gehele wedstrijdleiding die weer strak geregeld was,iedereen die ik hier vergeet, ook hartelijk bedankt! Rein ook weer bedankt om twee dagen lang mijn gezanik aan te horen en alle hulp die je weer hebt gegeven. Ook alle fotografen bedankt voor het vastleggen van dit evenement, mooie shots graag naar info@one5mini.com.

Op 30 en 31 Mei zijn wederom te gast op de RACO2000, laten we hopen dat dan het zonnetje schijnt en het een paar graadjes warmer is, tot dan!
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu