Race 2 Amca - One5Mini

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Races > 2016
2e race One5Mini cup bij de Amca in Apeldoorn, 28/29 mei

Na de eerste race van eind april in Groningen, was het dit weekend alweer tijd voor de tweede van negen races. Dit weekend waren we te gast bij AMCA in Apeldoorn waar we meereden met hun tweede brandstof clubrace.
Tien inschrijvingen. Één inschrijving meer dan de eerste race. Oude bekenden Marco Diepeveen, Hans Frenks, Jarno van Mierlo en Almar Bouwmans die niet bij de eerste race aanwezig waren, waren nu wel van de partij. Verdedigend kampioen Sander Scholte was niet van de partij vanwege een offroad Grand Prix in Frankrijk, en ook nummer twee van vorig seizoen –en tevens One5Mini webmaster- , Oscar Koot was ook niet van de partij ivm een vakantie op Tenerife.

28 mei – trainingsdag
Kans op regen en onweersbuien in de middag. Daarom op zaterdag redelijk vroeg in de auto gestapt om te kunnen trainen op droge baan. Met wat hulp van Sander Dhous had mijn Mini de vorige week groot onderhoud gehad, dus een paar oefenrondjes om te controleren of alles goed functioneert is geen overbodige luxe. Op het circuit aangekomen blijkt John Broeren die zich niet had ingeschreven er ook te zijn. 11 deelnemers dus; gaat de goede kant op.
Zoals altijd bij AMCA sinds er nieuw asfalt ligt, is het zoeken naar grip, en de auto glijdt dat het een lieve lust is. Met wat afstellingstips van Marco Berends krijg ik de auto iets stabieler, en als ik netjes op het donkere gedeelte van de baan blijf rijden heb ik voldoende grip om snelle rondjes te maken. Na 2-3 tankjes heb ik het gevoel dat de auto goed bestuurbaar is, en ook qua tempo goed mee kan komen met de andere rijders. Niks meer aan doen.

29 mei – raceday
Om 8:45 aangekomen bij AMCA. Wederom de spanning of we het droog gaan houden. Alle 11 de Mini rijders zijn van de partij, en sociaal als wij zijn, laten we Henk van Veen -die zich als enige Toerwagen rijder had ingeschreven voor de AMCA clubrace- meerijden met de 4WD Mini’s. Ondanks herhaaldelijk aandringen blijft Henk stug met zijn TW rijden, en stapt hij nog niet over naar de 4WD klasse.
Tijdens de rijdersbriefing wordt er besloten dat we voor een wat krapper schema gaan dan gebruikelijk, zodat we een zo groot mogelijke kans hebben dat we klaar zijn voordat het begint te regenen.
De eerste kwalificatie ging redelijk lekker, lekker dicht bij elkaar, met slechts enkele seconden achterstand op John Boeren en Barry van den Hoed. Enkel aan het einde van de kwalificatie werkte mijn rem iets minder goed. “Even remschoen eraf halen, en met wat spacertjes achter de remblokjes dat issue verhelpen”. Dat had ik maar beter niet kunnen doen, want de schroefdraad waarmee ik de remschoen moest monteren was een beetje dol gedraaid. Na 4 rondjes in de tweede kwalificatie schoot daardoor de remschoen in zijn geheel los. Damn! Vervolgens nog flink lopen rennen en stressen om mijn remschoen weer bevestigd te krijgen, want de onderdelenservice van TPS was er helaas niet meer bij, dus ik kon niet even snel een nieuwe gearplate kopen. Uiteindelijk met een wat langere schroef met één schroef mijn remschoen weer weten te bevestigen, en daarmee de race begonnen.
De start van de race was met 11 rijders; 10 Mini’s + de toerwagen van Henk. Hans Frenks had de technische problemen van tijdens de kwalificaties niet op weten te lossen, dus hij was al naar huis. Op Pole position stond Ralf, met Tijmen op de 2e startplaats en Jarno op de 3e startplaats. Zelf mocht ik als 7e starten.
In de eerste paar bochten waren er de nodige aanrijdingen. Tijmen leek Ralf te raken, maar ik zag nog wel meer auto’s die door het gras vlogen. Alle duw en trek werk weten te ontwijken, en ik kwam als 3e het rechte stuk op. Mooi begin. Een of twee ronden later echter spinde ik bij een poging twee gespinde auto’s die dwars voor mij op de baan stonden te ontwijken. Vervolgens reed er iemand tegen mij aan, en zat mijn voorwiel vast. Ik kon alleen nog maar rondjes rijden. Dikke tegenvaller. Gelukkig wist een baaninzetter mijn wiel weer los te krijgen, en ik kon mijn weg vervolgen. Helaas had dat akkefietje me een ronde gekost, dus ik begon weer helemaal achteraan. In het eerste gedeelte van de race zat het tempo er goed in, en kon ik Pedro en Dirk inhalen., maar vervolgens hield mijn rem er weer mee op. Tijmen die ook met een inhaalrace bezig was, heeft me nog in weten te halen. Barry en Henk wisten de finish helaas niet te halen. Aan de kop van de race was het erg spannend. Jarno reed op kop, maar Ralf zat er flink achteraan. Uiteindelijk wist Jarno zijn auto met enkele seconden voorsprong voor Ralf als eerste over de finish te rijden, met Almar die als 3e eindigde. Voor mij was er de 7e plaats. Ik had op een hogere klassering gehoopt, maar aan de andere kant… ik ben rijdend over de finish gekomen terwijl er nog enkele rijders achter me reden. En met 20,1 seconden heb ik bijna m’n target gehaald om met mijn rondentijd onder de 20 seconden te duiken, èn we hebben het droog gehouden!
De volgende race is op 11/12 juni. Ook weer in Apeldoorn, maar dan rijden we mee met het NK bigscale. Hopelijk volgende race weer een paar deelnemers meer.


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu