Race 2 Amca Apeldoorn - One5Mini

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Races > 2014
Hier een verslag over de 2e Race voor het One5mini Kampioenschap 2014.

In totaal hadden 23 rijders de weg naar het altijd mooi verzorgde complex van de AMCA in Apeldoorn gevonden. Op Zaterdag ochtend al een ware drukte, en met de weersvoorspellingen van droog en zonnig weer, kon niets een Super Race weekend meer in de weg staan. Toch in het korte tijdsbestek van 4 weken weer een nieuwe rijder die de voorgaande auto van Erik v.d. Brink had overgenomen. Jarno van Mierlo zou hoge ogen gaan gooien, welliswaar met een beetje, "over fanatisme", wat sommige rijders niet erg konden waarderen.

Was er verder nog nieuws?, nee eigenlijk weinig. De snelle waren snel, en gelukkig worden de langzamere steeds sneller. Zaterdag veel gesleuteld aan divere auto's en het remprobleem gaan we de komende weken on de loep nemen om te kijken hoe dit op te gaan lossen. Dit moet met beperkte middeln op te lossen zijn, daarover houden we jullie op de hoogte. Verder was er over de Zaterdag weinig te melden. Behalve dan dat de "Limbabwe Clan" 's avonds nog even naar Westervoort kwam om de dag waardig af te sluiten ;-).

Op naar de Zondag dus. Ik was al heel vroeg wakker, om de rest in huize Schiks niet wakker te maken belsoot ik op de logeerkamer te gaan slapen, slecht idee dus! Daar stond vanaf een uur of 6 de zon al vrolijk door het raam te schijnen, dus klaarwakker.... Maar goed, dan die tijd mag even gebruikt om een paar bestellingen van die avond ervoor voor de Zondag gemaakt waren, maar te gaan picken. En of de duivel ermee speelt, dan nog wat vergeten! Sorry Marcel.... komt goed! Collega Rheinhard stond op de afgesproken tijd op de stoep en meteen de auto in om op tijd in Apeldoorn te zijn.

De kwalificaties verliepen eigenlijk probleemloos. Jarno, (eerder genoemd), gaf goed gas en stond tijdens zijn eerste One5mini Race via de halve B finale in de grote Finale. Tijdens de halve finales verliep de start met de Pace Car zeker niet probleemloos, dus hebben we in overleg voor de Finale een andere manier van starten geprobeerd. Het probleem van 5 minuten opwarmen, en dan na 3 minuten iedereen op volgorde achter de Pace Car te krijgen, stuit toch wel op problemen. Dit had als gevolg dat het, (mede door aangevraagde uitstel), een beetje een rommeltje werdt, met een uitslag die naar mijns inziens niet helemaal klopte. Voor halve finales kan er 5 minuten, en voor een Finale, 10 minuten uitstel worden aangevraagd. Na overleg met de wedstrijdleiding om deze over te doen, kwamen we samen tot de conclusie dat het tijdscheme dit niet toeliet.

De start van de Finale verliep beter. Wederom 5 minuten opwarmen, en na 3 minuten iedereen de startplek op de grid innemen, de Pace Car ervoor en iedereen volgen. Dit ging beduidend beter gelukkig! Toch blijkt dat het een en ander niet duidelijk is. Hier nog even ter verduidelijking zoals in punt Finales in hoofdstuk regels wordt aangegeven.

"Wanneer de Pace Car de baan verlaat bepaald de Pole sitter de 1e ronde de snelheid, er mag niet worden ingehaald. Zodra de Pole Sitter, (vanaf ronde twee), zijn snelheid verhoogt wordt de Race gestart. Bij een verlate start moet er gestart worden vanuit de pitstraat. Nadat de Pace Car de baan heeft verlaten mag de verlate starter zich achter aan het veld aansluiten"

Maar goed, weer wat geleerd voor de volgende keer zullen we maar zeggen. Na 20 minuten kwam Oscar als winnaar over de streep, op 2 ronden gevolgd door Ralf, en op twee rondjes daar achter Hans v.d. Brandhof. De rest van de uitslag vind je bij de standen 2014.

Rest mij en de One5mini organisatie iedereen te bedanken voor jullie aanwezigheid, en uiter aard de AMCA voor hun goede zorgen.

Bezoek onze Sponsoren
 
Home Page | Laatste Nieuws | Informatie | Reglement | Races | Foto's en Films | Technisch | Sponsoren 2016 | Aangeboden/Gezocht | Algemene Site Map

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu