Race 1 Real80 - One5Mini

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Races > 2016
Alweer het 5e seizoen van de One5Mini cup. De eerste race van het seizoen, en voor het eerst zonder Harrie Schiks van TPSracing.nl, die de cup indertijd heeft opgezet.
Toen Harrie begin van het jaar aangaf de organisatie dit seizoen niet meer op te kunnen pakken, zijn we snel aan de slag gegaan om deze leuke cup toch door te kunnen laten gaan.
Door mee te rijden met het NK bigscale, twee Piston cups mee te rijden bij RACO2000, en door bij twee AMCA clubraces mee te rijden, hadden we al binnen een weekje een leuk gevulde racekalender.

Gelukkig waren er ook genoeg sponsors bereid om de cup te ondersteunen. TPSracing.nl die alle cuprijders korting geeft op One5Mini onderdelen, G4Z die ervoor zorgt dat we op de races motoren en motor onderdelen aan de rijders kunnen aanbieden, en die tevens voor de nieuwe cupstickers gezorgd heeft. En dan nog Autobedrijf Taris, JBroeren Timmerwerken en Stukadoorsbedrijf Pedro Heidendal die met hun financiele bijdrage ervoor zorgen dat we de website kunnen onderhouden, en dat we voor iedere race leuke prijzen hebben.

De zaterdag was de trainingsdag. Eerste keer dat ik mijn Mini weer startte na de laatste race van vorig seizoen. De laatste race van het seizoen was ook in Groningen, dus mijn auto was nog enigermate afgesteld. Lekker! De auto reed van meet af aan redelijk lekker! Nog niet mega snel, maar wel lekker controleerbaar. We hadden een paar korte hagelbuien op de zaterdag, maar na elke hagelbui was de baan vrij snel weer droog.
De pauzes tijdens de hagelbuien kon ik goed gebruiken om de nieuwe cupstickers met onze sponsors van 2016 uit te delen.

Zondag, raceday! 7:15u in de auto vanuit Almere naar Groningen gestapt. De weersvoorspelling voor de zondag was niet veel soeps, maar in Almere scheen de zon volop, dus dat was een goed begin. Helaas werd de lucht naarmate ik dichter bij Groningen kwam stééds donkerder, en 30km voor Groningen reed ik door een sneeuwbui. Juist... sneeuw op een One5Mini dag... nog nooit meegemaakt.
De kwalificaties moesten we rijden op een natte baan. Tijd om de regenbanden die sinds dit seizoen toegestaan zijn maar eens uit te proberen. De baan was spekglad, maar met de regenbanden was de auto redelijk goed te besturen. In een speelse bui kon ik met de regenbanden op die gladde baan ook lekker door de bochten driften. Niet erg snel, wel erg leuk! Bij m'n 3e kwalificatie, waarin ik met droog weer banden een snelle tijd wilde gaan neerzetten, begon het na 3 rondjes inrijden wederom flink te plenzen. Van de 9 deelnemers als 6e gekwalificeerd voor de race, met Ralf Giangotti op pole position, en de nieuwe rijder Jorg van Leuken had zich netjes op de 4e plek gekwalificeerd.

Gelukkig werd het weer na de laatste kwalificaties wel een stuk beter! De zon kwam door, en we konden een droge finale gaan rijden. De start verliep redelijk soepel, zonder noemenswaardige incidenten. De top drie die bestond uit John Broeren, Jorg van Leuken, en Ralf Giangotti liep redelijk slen weg van de rest van het veld in de beginfase, waarin ik met Dirk Taris op de 5e en 6e plek reed. Op ongeveer halverwege de race had Jorg de eerste plek van Ralf overgenomen, en hij was een gaatje aan het slaan op Ralf. Vervolgens kwam Jorg langs om me op een ronde achterstand te zetten, dus ik gaf hem de ruimte om me voorbij te rijden. Twee bochten verder spinde hij echter, en ik kon hem nog maar nèt ontwijken. Ralf had minder geluk, en hij knalde vol op Jorg die overdwars op de baan stond.Achteraf bleek dat Jorg zijn aandrijfas was kwijtgeraakt door een loszittende draagarm, waardoor hij uitviel.
In de slotfase van de race begon ik weer in te lopen op Sander Scholte, die op de 3e plek lag met een rondje voorsprong op mij terwijl ik 4e lag. Nadat hij in een bocht redelijk wijd ging kon ik hem binnendoor inhalen, maar de volgende bocht reed hij tegen mijn achterkant aan waardoor ik in het gras belandde. Daar baalde ik wel even van, maar er was niks kapot, en ik had een rondje voorsprong op Dirk die 5e lag, dus het kostte me geen posities. Op de laatste race op Raco vorig jaar had ik Sander nog bij een onhandige inhaalaktie in de rondte getikt, dus dat middelt weer lekker uit! Als 4e geeindigd. Lekker begin van het seizoen. Beste seizoensstart voor mij tot nu toe, en m'n beste resultaat in Groningen, waar ik nog nooit hoger dan de 6e plaats geeindigd was.
Ralf Giangotti heeft uiteindelijk de race gewonnen, voor John Broeren -die zijn allereerste podiumfinish pakte, en Sander Scholte die als 3e over de finish kwam.

De volgende race is 28/29 mei in Apeldoorn. Hopelijk houden we het dan lekker droog, en hopelijk hebben we dan ook wat meer deelnemers.

Van de Rijders.
Sander Scholte
Tja waar zal ik beginnen van ochtend opgestaan en uit het raam gekeken bij het hotel, zag het daar gelijk somber in, hagel en sneeuw uit de lucht.
Aangekomen op real 80 was bijna iedereen somber behalve Ralf, die houd wel van regen.
De 1e kwali aan de kant gebleven, 2e kwali toch maar de baan op en uiteindelijk 18 ronden in 8.06 wat uiteindelijk genoeg bleek voor een 3 start plek in de finale.
De start van de finale ging voor mij goed, ik zat gelijk dicht op John maar met Jorg direct op me staart.
Waar Jon de deur goed dicht kon houden maakte ik een fout waarbij ik bijna op John knalde, zag Jorg direct een kans om mij voor bij te gaan.
In de achtervolging dan maar, al snel had Jorg ook John te pakken en naderde ik John weer.
Bij een verkeerde inhaalactie op Bary ging ik in de fout waardoor ik begin rechte stuk even het gras raakte en dwars kwam,
gevolg Bary in de zijkant mijn schuld daarna weer door pussen en wat mannen ingehaald.
Later in de race haalde Ralf en Jorg mij in maar zag voor mij Jorg plots stil staan en Ralf er op knallen, ik kon er nog net omheen.
3e gefinished, al met al een goede dag gehad.

Jorg van Leuken
Ik mocht starten vanaf 4e plek. Eerst Sander voorbij toen op jacht naar nr 2 John. Ralf was al best ver weggereden een halve ronden ofzo. Na een minuut of 5 a 10 had ik hem bereikt paar rondjes jagen op een gaatje en ik kon ook hem voorbij meter of 20 los gereden. Schroef dat achter de draagarmpen van de voor kant zit had ik er niet in zitten ik dacht dat deze geen doel had. Nu weet ik dat haha weg 1e plaats

Barry van den Hoed
Vroeg en onvoorbereid op fe wedtstrijddag naar groningen afgereisd,met in de zin van we kijken wat het die dag gaat worden, aangezien het weer ook parten ging spelen.
Drie kwalies gereden die niet zonder slag of stoot gingen, glibberen en glijen en gewoon niet de juiste regenbanden.
Finale als achtse begonnen met gewone banen en droog weer, ging toen naar mijn zin redelijk goed, na tien min te hebben gereden mn remmen vast sloegen, die in de vluchtigheid te hebben verholpen, toch nog uit te vallen doordat een bout van mn fusee voor was losgeraakt einde oefening.
Dus met een zevende plek toch nog puntjes kunnen pakken, volgende keer weer nieuwe kansen op amca apeldoorn.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu