Race 1 Raco2000 - One5Mini

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Races > 2017
Op 8/9 april is de eerste race van alweer het 6 seizoen van de One5Mini race gereden.
Dit weekend waren we bij Raco2000 te gast.

Zaterdag 8 april; trainingsdag:
De dag begint bewolkt, maar in de loop van de dag wordt het steeds zonniger. Een heerlijke dag om weer met de Mini te rijden.
Er zijn 8 rijders aanwezig om te oefenen. 6 rijders en al meerdere  seizoen meedoen in de One5Mini cup, maar ook twee nieuwe rijders: Samuel  Bod en Niels Foolen.
Zo'n eerste trainingsdag na de winterstop gaat zelden vlekkeloos, en  dit was daarin geen uitzondering. Iedereen probeerde zo veel mogelijk  oefenrondjes te rijden om de baan goed te leren kennen, en om een goede  afstelling te vinden voor de racedag.
Barry van den Hoed had het tempo lekker te pakken, maar door een  geknapte aandrijfriem -en daardoor ook kapotte diff tandwielen- was zijn  trainingsdag halverwege de middag al voorbij. Hij ging snel naar huis  om zijn auto te repareren met wat onderdelen van  zijn andere auto, en ook bij Rob Latten knapte zijn aandrijfriem. Hij  kon zijn auto ter plekke herstellen. Daarnaast had Samuel wat  probleempjes met zijn gloednieuwe auto met wat lostrillende onderdelen  die niet met locktite vastzaten.
De kampioen van 2016 -Jorg van Leuken- was ook aanwezig, maar hij  reed dit keer niet met de One5Mini's mee, maar met de toerwagens.

Zondag 9 april; raceday:
Een boel lachende gezichten, want het was een heerlijk zonnige dag.  We zijn met een groep van 8 rijders. Een iets kleinere opkomst dan  verwacht, omdat een aantal vaste rijders verhinderd was.
Tijdens de kwalificatie weet Barry van den Hoed met 25 ronden de pole  position te pakken, voor een groepje van 5 rijders dat met 24 ronden  binnen enkele seconden van elkaar heeft gekwalificeerd. Ralf Giangotti  en Hans van den Brandhof leggen beslag op de  2e en 3e startplekken. In de kwalificatie heeft Samuel wat problemen  met zijn aandrijflijn als gevolg van wat boutjes die van zijn  differentieel lostrillen, maar met de hulp van wat andere cuprijders  lukt het gelukkig om zijn auto op tijd voor de race te herstellen.


Voor de start van de race is er voor gekozen om met wat meer afstand  tussen de rijders te starten, zodat de kans om botsingen in de eerste  bocht wat kleiner is. Dat gaat goed. De eerste ronde zijn er geen  noemenswaardige incidenten, en Barry ligt na de eerste  ronde op de eerste plaats, op de voet gevolgd door Ralf Giangotti en  Hans van den Brandhof.
In het begin van de race vallen Samuel en Ralf uit met technische  problemen, en na een ronde of 10 rijdt Hans aan kop, gevolgd door Rob  Latten op de 2e plaats, met kort daarachter Tijmen Berends en Barry. Met  name Tijmen en Barry wisselen regelmatig van  plek, en samen zetten ze Rob flink onder druk. Bij het inhalen van een  achterblijver maar Rob een foutje en vliegt hij van de baan, waardoor  hij een boel tijd verliest en terugvalt naar de 5e positie. Iets later  raken Tijmen en Barry van de baan. Tijmen raakt  daarbij een aandrijfas kwijt, en zakt terug omdat hij daardoor zijn  tempo niet kan vasthouden, en Barry raakt tijd kwijt omdat hi snel zijn  auto moet repareren. Rob heeft ondertussen de 2e plaats weer  terugveroverd, en hij loopt langzaam een beetje in op Hans,  in een poging zijn ronde achterstand weer goed te maken. John  Valkenburg die bezig is aan pas zijn derde race, is ondertussen opgerukt  naar de 3e plaats.
Hans rijdt een foutloze race, en pakt zijn 2e overwinning in de One5Mini cup, voor Rob en John.

De volgende race is op 27/28 mei bij Real80 in Groningen
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu