Race 1 Baanbrekers - One5Mini

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Races > 2015

De kop is er af en de eerste Race van 2015 is verreden, verrassende uitslag en zeer spannend.


De nieuwelingen van dit jaar, even de high lights.


De eerste is Ritchie van Meurs, zoon van Gerrit, de insiders kennen ze beide van de 1/5 toerwagen klasse. Pappa rijdt daar nog steeds, Ritchie maakte dit jaar de overstap naar de One5mini cup, en met succes kunnen we wel stellen. Tom Koopmanschap is ook een ervanren rijder die, en die komt,  voor zover ik weet, van de 1/6 off-road. Bas Oppelaar is zekers te weten een 1/6er Dit zijn de nieuwe gezichten van 2015.


Gil Scheers was begonnen, maar door een probleem met inschrijven bij de wedstrijdleiding van de Baanbrekers, die me nog steeds niet geheel duidelijk is, heeft die meteen ook weer afgehaakt.

_____________________________________________________________


Het weer voor het weekend voorspelde niet veel goeds, nat zou het zeker zijn, alleen wist niemand hoe nat en wanneer!

Op Zaterdag werdt er al driftig getraint en werd er gekeken hoe het op droog, half nat en geheel nat er aan toe ging. Vanwege de nieuwe banden compounds van GRP was het voor iedereen een tombola omdat nog niemand op die banden had kunnen testen. Sommige waren zo slim om op Zaterdag een setje te kopen zodat ze niet geheel in het diepe gegooid zouden worden. Maar de Zondag was onvoorspelbaar en dan blijft het toch nog een gok wat je voor en achterop gaat leggen. Weinig keus, je hebt uiteraard maar twee compounds ter beschikking, maar dan toch blijft de genoemde keuze een heikel punt.


Na het controleren en voorzien van een paar nieuwe zuigerveren en motor zegels niet veel spannends te vermelden qua de Zaterdag.


De zondag begon al vroeg, mijn hulp en toeverlaat Rein stond om half 7 op de stoep om aan zijn dagelijkse ochtend routine, diverse bakkies zwart goud, te beginnen.Iets na zevenen de auto in gestapt om vervolgens om stipt 9 uur het circuit op te rijden. Ook daar hebben we elke Race Zondag een ritueel, banden merken en uitgeven, technische keuring en de rijders briefing.


Om 10 uur werdt er begonnen met de eerste kwalificatie waarbij nieuweling Tom Koopmanschap en ouder rot, John Broeren, 24 rondjes lieten noteren op een half natte baan. Ritchie gaf aan dat iedereen toch maar rekening met hem moesten houden en liet zeer strak sturend 26 rondjes met een over tijd van bijna 17 seconden op de lijst verschijnen. Ralf perste er in tweede kwali ook 26 rondjes uit en was toch nog maar even 8 seconden sneller, dus de Pole stond. Ik hoor jullie denken, Oskar???? nou die moest nog even op en neer naar Bodegraven om zijn zender op te halen..... je wordt ouder sjefke, hahaha. Maar ook Oscar kon nog een laatste heat van de kwali rijden. Op een rustige manier, (bijna zondag rijder), toch nog ff snel in zijn eerste en meteen laatste kwali 25 rondjes eruit persen, knap hoor!


Tijmen, Pedro, John, Sander S bleven op 25 rondjes steken, gevolgd door de rest van het veld met 24, en 23 stuks. Omdat niemand wist wat het weer zou doen werd besloten maar een halve finale te rijden, om toch zoveel mogelijk op een droge ban te kunnen rijden. De 1e vier waren al bekend, Ralf op Pole, Ritchie op 2, Oscar knap op 3, en John Broeren op de 4e startplek. Dit werdt door de halve finale aangevuld met op rang volgorde vanaf 5 naar 10; Tom, Tijmen, Pedro, Dirk, Bas en Rob.


De Finale;

Oskar en Ralf kwamen tijdens de eerste meters met elkaar in contact waardoor Ritchie meteen optimaal kon profiteren en meteen een gat kon slaan tussen die twee en de rest van het veld. Ritchie kon ook gebruik maken van de kennis van zijn thuis baan en bouwde gestaag een voorsprong op. Ralf en Oscar konden goed volgen maar het ontstane gat dicht rijden was er niet bij. Ritchie won overtuigend met een dikke ronde voorsprong op Oscar, 2e werd Tom, prima gereden moet ik zeggen.


Al met al een goed weekend, met och wel een verrassende uitslag. Klein opstootje in de halve finale met her en der wat aanrijdingen, rekening met elkaar houden is daar het advies. En ik blijf erop hameren dat iedereen rekening met elkaar moet houden en ga niet forceren als je tijfelt of het gat wat je ziet wel groot genoeg is. Daar heeft niemand wat aan en krijg je alleen maar kwade gezichten van.


Rest me te danken; de Baanbrekers en alle vrijwilligers, Rein en Janny die thuis de boel op order moest houden. Nog maar een paar dagen, op 2 en 3 Mei zijn we te gast bij de RACO2000 in Utrecht. Weersvoorspellingen zijn goed, dus heeft u

een gaatje? kom dan even gezellig genieten van een spannende Race, een hapje en een drankje en pik meteen het zonnetje lekker mee.


Wilt u deel gaan nemen aan deze spannende en goedkope klasse, wij zijn beide dagen aanwezig en kunnen u antwoord geven mocht u vragen hebben, we helpen u graag, tot dan!
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu