Race 1 Baanbrekers - One5Mini

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Races > 2014
Hoe gaan we deze eerste Race van 2014 noemen? Ik denk dat, “alles omvattend”, de lading wel dekt. 22 deelnemers, goede weersvoorspelling en een fijne baan om te rijden, dus wat wil je nog meer.


Veel nieuwelingen dit jaar, we nemen ze even met jullie door;


De 11 jarige nieuweling Tijmen Berends, de jongste deelnemer ooit aangespoord door zijn fanatieke Pa Marco, zijn de eerste nieuwe gezichten in het 2014 seizoen. Tymen was zoekende en af en toe kwam de frustratie wat omhoog, maar gaandeweg vond hij toch zijn ritme en velen hebben gezien dat dit een topper kan worden. Ondanks geplaagd door kleine technische mankementen kunnen zij toch zeggen, “super leuk weekend gehad”.

_____________________________________________________________


Vader en zoon Pedro en Kevin Heidendal, “oet het Limburgse laaand”, bij gestaan door ons aller peppie en Kokkie, Robert en John. De MINI liet ook hun zien dat een goede afstelling toch wel een must is wil je bovenin meestrijden. Maar zeker is dat ook zij de weg naar de top zullen vinden.

_____________________________________________________________


Verder één echte Belg, Koen Didden, die ook wat problemen met zijn afstelling kende maar het ook prima naar zijn zin had. En nog een “Nederlandse Belg”, zoals hij zichzelf noemt, Ed Eering. Een 1/8 man die de overstap maakte en met veel plezier terug kan kijken naar dit weekend. Hij kwam via de halve finale toch mooi in de finale terecht, goed gedaan Ed!

_____________________________________________________________


Verder nog Rob Latten, een puur sang off-road man die ook de overstap waagde en ook in de finale terecht kwam, super!

_____________________________________________________________


Oscar Koot, wie kent hem niet? heeft in het verleden o.a. Truck gereden in de Big-Scale klasse, rijdt nu nog 1/6 Off-Road. Hij heeft na een jaar wikken en wegen ook de overstap gemaakt naar de One5mini. Op zaterdag ook wat kleine probleempjes met verschil tussen de linkse en rechtse bochten, maar na wat gezamelijk sleutelwerk was dit stukken beter Met als resultaat meteen derde in de finale, klasse gedaan!

_____________________________________________________________


Hans Frenks, een Big-Scale rijder die met name actief is bij de ACMA met een 1/5 toerwagen, ook onwennig met wat technische problemen maar maakte toch flinke vorderingen.

_____________________________________________________________


Frank Cromberge, het brein en bedenker van de firma SAMBA. Frank is net zoals ondergetekende een echte oude rot in het vak, met dien verstande dat Frank met RC bezig was terwijl ik nog in de luiers rond liep, kun je nagaan. Frank heeft ook al vele klassen gereden en ook nu bleek toch weer dat de MINI ook zijn mindere kanten laat zien. Vorige week de auto gekregen en ff snel afmaken kan wel, maar daar rekent de MINI je toch min of meer op af. Na een paar aanpassingen van mijn hand ging het stukken beter, maar er zal toch nog wat gaan gebeuren. Ook Frank is een toprijder die in de volgende Races zeker zijn gezicht in de finales zal laten zien.

_____________________________________________________________


Het weekend


Het weekend verliep lekker, zonder noemenswaardige problemen, de Zondag was een heel ander verhaal. Zaterdag ochtend om 6 uur uit de veren, nog de laatste spullen en bestellingen ingepakt en om half 8 richting Rucphen vertrekken. Om net iets over negenen aangekomen, was ik de eerste? Nee, zeker niet. De vaste kern van de Baanbrekers waren al aanwezig, en langzamerhand druppelde de MINI rijders ook binnen. Besloten werd op het hele uur een half uur MINI training en het andere half uur de toerwagens. Ook nog even de Pace Car in de middag de sporen gegeven zodat ik zeker wist dat het tijdens de starts van de finales goed zou gaan. Al met al een lekker dag en iedereen heeft voldoende kunnen trainen. Het was jammer dat de kantine wat aan de late kant open ging, met een stuk of veertig rijders met aanhang is er toch nog wel wat te verdienen denk ik. Vol goede moed op naar de Zondag.


Zondag ochtend hetzelfde ritueel, en vergezeld door mijn maatje Rheinhard om 7 uur vertrokken. Bij aankomst was het al lekker druk. 9 uur gestart met de banden uitgifte, en 10 uur geprobeerd de technische controle te starten. Tijdens de 1 heat ging het al mis, de technische kant van de wedstrijdleiding liet de boel in de steek, met als gevolg ontevreden gezichten omdat sommige een zeer goede heat gereden hadden, maar die moest dus over. Ook nog eens een nadeel voor die rijders omdat je toch een kwartier extra van je banden moet vragen, dus de eerste frustraties waren al zichtbaar. Gaandeweg de dag werd het niet veel beter, sommige werden geteld anderen weer niet. Naar het scheen kwamen de transpondernummers in het systeem niet overeen met die van de rijders, frustratie twee. Na de kwalificaties bleek dat het een latertje zou worden en pas om ruim over zes uur onze finale konden rijden.


Die opgewekte frustraties speelden ook door op het rijgedrag op de baan, drukken, niet uitkijken, zo de baan weer oprijden, snellere deelnemers niet voorbij laten, met alle gevolgen van dien. Dit was tijdens de halve finales al duidelijk zichtbaar, en in de finale werd het al niet veel beter op. Het had een machtig spannende finale kunnen worden waarbij de de 1e 6 lange tijd op een paar seconcden van elkaar streden, en de rest van het veld op het vinkentouw zat. Maar door diverse onoplettende rijders en baaninzetters werdt dit snel de das om gedaan. Her en der werd er getikt en geramd, niet uitgekeken, geen ruimte gemaakt voor de snellere, en ga zo maar door. Speciaal voor diegene die na een reparatie de baan weer op komen, je hebt dan een aantal rondes achterstand, en dan MOET je voor iedereen ruimte maken, ga niet in de weg rijden of ergens stil staan. Maak de bocht bij de eerste gelegenheid wat ruimer zodat de snellere binnendoor voorbij kan steken. Strijd je om een positie, doe het dan zo eerlijk mogelijk zonder elkaars auto aan barrels te rijden. Sommige acties verdienden zelfs een stop and go penalty en die werden helaas niet uitgedeeld.


Voorafgaande aan de volgende Races zullen we de wedstrijdleidingen duidelijk de opdracht geven dit vanaf de kwalificaties harder aan te pakken. Verder zullen we een soort black list bij gaan houden met uitgedeelde waarschuwingen en stop and go’s, en gaan daar ook strafpunten aan verbinden, zie het maar als een soort stok achter de deur. Iedereen moet werken voor zijn materiaal en is nou eenmaal kostbaar, dus houdt daar rekening mee! Ook voor de baaninzetters, KIJK voordat je een auto zo maar klakkeloos op de baan zet of er geen verkeer aan komt, ook dit is regelmatig voorgekomen, dus let daar op!


Nog een minpuntje en dan houden we op met zeuren. Behalve de nummer s 1, 2 en 3, Arie Manten, Edwin Weijn en Oscar Koot kan ik nog geen uitslagen op de site zetten omdat bij MyRcm die uitslagen niet heeft, dit zal ongetwijfeld te maken hebben met de technische mankementen aan het telsysteem van de Baanbrekers. Zodra die bij mij bekend zijn zal ik die plaatsen, dus nog even geduld.


Uiteindelijk toch een dankjewel voor de Baanbrekers, het is en blijft vrijwilligers werk.


Hebben jullie mooie foto’s of filmpjes, MAIL ze dan….. Wij zien jullie hopelijk allemaal weer op 17 en 18 Mei, dan zijn we te gast bij de AMCA in Apeldoorn, tot dan!
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu