Leenmini - One5Mini

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Technisch
Gastrijden in de One5Mini cup, ja dat kan!

De One5Mini cup is een raceklasse voor radiografisch bestuurde onroad benzineauto’s.
In deze klasse staat plezier aan het racen voorop, en daarnaast proberen we de kosten zo laag mogelijk te houden. Dit doen we door met relatief goedkope auto’s te rijden, waar maar weinig upgrades aan zijn toegestaan.

Deze gezellige raceklasse kan nog wel wat nieuwe rijders gebruiken. Ondanks dat dit de goedkoopste bigscale raceklasse is, kan de aanschaf van een auto + toebehoren een drempel zijn voor potentiële nieuwe deelnemers.

Om de drempel voor nieuwe rijders zo laag mogelijk te maken, hebben we een uniek concept bedacht: De One5Mini gastenauto!

De organisatie heeft een volwaardige One5Mini cupauto beschikbaar die –tegen een borg- gebruikt kan worden door rijders die graag eens met het racen met bigscale benzineauto’s kennis willen maken.

Met deze auto kan je op de zaterdag deelnemen aan de trainingssessies, en op de zondag aan de kwalificatiesessies en de race.

De kosten hiervoor houden  we bewust zo laag mogelijk:
• Tegen een borg van €100 kan je de mini het gehele raceweekend gebruiken. Hierbij krijg je ondersteuning bij het sleutelen en afstellen van de auto. Daarnaast krijg je begeleiding bij het gebruik van de auto.
• Aan het eind van het weekend krijg je de borg weer terug. De borg is voor reserveonderdelen voor eventuele schade die je rijdt.
• De organisatie van de One5Mini cup zorgt voor brandstof, zender, transponder, acculader, gebruikte banden en reserve onderdelen.
• Inschrijfkosten voor de race zijn natuurlijk voor rekening van de rijder

Een cupmini weegt zo’n 10 kilo en accelereert in 4 seconden tot een top van 80km/u. Hier moet verantwoord mee worden omgegaan, want we zien natuurlijk niet graag dat onze gastrijder brokken maakt. Daarom stellen we wel wat eisen aan onze gastrijders.
• Je moet minimaal 18 jaar oud zijn
• Je moet ervaring met RC auto’s hebben en je moet ons kunnen laten zien dat je in staat bent om rondjes te rijden op het circuit
• Je tekent een leenovereenkomst waarin je aangeeft dat je voor eigen risico gebruik maakt van onze leenmini

De One5Mini cup organisatie heeft momenteel één leenauto beschikbaar. Het doel van onze leenauto is om mensen kennis te laten maken met het racen met bigscale benzineauto’s, in de hoop dat een weekendje races goed bevalt en dat die personen deel gaan nemen aan de One5Mini cup. Indien er meerdere personen gebruik willen maken van de leenauto, dan gaat de voorkeur uit naar iemand die nog niet eerder van de leenauto gebruik heeft gemaakt en/of die nog geen ervaring heeft met het racen met bigscale onroad benzineauto’s

Heb je interesse om gebruik te maken van de One5Mini gastenauto tijdens het volgende One5Mini raceweekend? Stuur dan een berichtje naar knirdir2@hotmail.com

Kijk even op deze pagina of er een leenmini beschikbaar is.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu