Informatie - One5Mini

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Het One5mini Cup Concept

Eigenlijk is het heel simpel, wij als One5mini organisatie hebben in nauwe samenwerking met www.TPSracing.nl voor u een tegen sterk gereduceerd tarief een Mini Cooper 4WD van FG Modellsport samengesteld, waarbij we door middel van een beperkt aantal upgrades een auto hebben die snel en betrouwbaar is, maar tegelijkertijd ook zo goedkoop mogelijk is gebleven.

Waarom de One5mini Cup Challenge?

Zoals de introductie op de Home pagina al aangeeft is deze One5mini Cup Challenge in het leven geroepen om weer gezellig te kunnen racen tegen zo laag mogelijke kosten. Door strikte regels omtrent de motor, uitlaat, remmen en banden kan je racen zonder je druk te hoeven maken over wat je zou moeten kopen om de concurrentie voor te blijven. Iedereen rijdt in deze Cup echt met hetzelfde toegestane materiaal! In andere klasses, waarbij het te gebruiken materiaal veel meer vrij is, bepaalt het budget wat je te besteden voor een groter gedeelte je plaats op de ranglijst, en dit is bij de One5mini Cup dus niet meer zo! De afgelopen vier seizoenen hebben bewezen dat deze Cup met afstand de goedkoopste bigscale raceklasse is, en er zeer close geraced kan worden. In 2015 hadden we over 8 races maar liefst 5 verschillende race winnaars.

Wie mogen er aan de Cup Races meedoen?
Iedereen die in het bezit is van een standaard Mini 4WD van FG Modellsport mag mee doen zolang deze voldoet aan het reglement. Daarnaast heeft www.TPSracing.nlverschillende kant-en-klare One5Mini paketten samengesteld zodat u goedkoop in kunt stappen en mee kunt doen aan deze enerverende klasse.

Wat is De Cup Mini 1/5?
Schaal 1/5 wil zeggen dat de auto ongeveer 5 keer zo klein is als de echte variant. De Cup 4WD Mini van FG Modellsport is ongeveer 80 cm lang, 40 cm breed en 30 cm hoog. Voorzien van een zeer gedetaileerde Mini kap inclusief stickers en Race Cup stickers, zeer betrouwbare 4 wiel riem aandrijving, instelbare draagarmen voor en achter, twee differentieëlen, 4 instelbare olie gevulde dempers met veren, stabilisators voor en achter, een snelle door G4Z getunede 26 cc Zenoah motor voorzien van een Cup Race uitlaat, TPS® Centrale Hydraulische Rem en race banden van GRP Racing Tyres die reeds op velgen verlijmd zijn. De acceleratie van dit model is binnen de 3 seconden van 0 tot 80 km per uur, de topsnelheid ligt rond de 80 km per uur.

Wat gaat dit kosten?
Een standaard FG 4WD Mini is leverbaar bij elke FG dealer voor ongeveer 990 euro. Kant-en-klare One5Mini cup auto's zijn te koop bij www.TPSracing.nl. Er worden drie soorten cup auto's aangeboden:
1) Een roller zonder motor, uitlaat, remmen, servo's en zenderset:
https://www.tpsracing.nl/one5mini-cooper-sports-line-4wd-roller-edition.html
2) een complete cup auto, inclusief remmen, motor, uitlaat, maar zonder zender en servo's:
https://www.tpsracing.nl/one5mini-cooper-sports-line-4wd-cup-edition.html
3) een complete cup auto, inclusief remmen, motor, uitlaat, servo's en zender:
https://www.tpsracing.nl/one5mini-cooper-sports-line-4wd-rtr-cup-edition.html
De One5mini organisatie zal elke zaterdag en zondag van de races aanwezig zijn om de auto's aan een technische (steekproef) keuring te onderwerpen en de rijders te helpen met technische vragen, reparaties, en de afstelling van hun auto.
Doordat we diverse Sponsoren bereid hebben gevonden dit de One5mini Cup idee een warm hart toe te dragen kunnen we de onderdelen tegen een gereduceerd tarief aanbieden, en de kosten zo laag mogelijk houden. Cup rijders kunnen tegen gereduceerd tarief bij www.TPSracing.com onderdelen kopen voor de cup auto's. Zie voor meer info over deze korting het reglement.


Wat krijg ik?
Zoals gezegd kunt u kiezen uit diverse Race pakketten, naar keuze met of zonder besturing en tuningdelen. De One5 Cup Mini zal uitgeleverd worden met verlijmde GRP Race banden uit Italie.  Verder is de auto geheel compleet, dus met transparante lexaan kap met stickers en de One5mini Cup stickers.

Wat moet ik zelf nog doen?
De Mini Cooper wordt geleverd met een transparante kap, deze wordt vanuit de binnenkant gespoten met Lexaan verf. De buitenkant is voorzien van beschermfolie, die kan dus na het spuiten verwijderd worden en dan kunnen de stickers geplakt worden. Koopt u een niet Ready To Run model dan moet u nog de gas/rem en stuurservo inbouwen. Heeft u daar vragen over helpt www.TPSracing.nl u graag.
Daarnaast is een transponder nodig tbv de tijdswaarneming gedurende de kwalificaties en de races.

Wat mag ik aan de auto veranderen?
Niet veel, en daar hebben we bewust voor gekozen, lees daarvoor het reglement

Wat als ik nog vragen heb?
Voor verdere vragen over de One5Mini cup, kan je contact opnemen met Ralf Giangotti (r_g@kpnmail.nl) of Rob Latten (knirdir2@hotmail.com).
Ook kan je op de facebook One5Mini pagina kijken, klik hiervoor op het facebook logo.
Voor vragen over de aanschaf van een One5Mini cup auto, kan je contact opnemen met TPSracing: info@tpsracing.nl.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu